Sosyal Medya

Dünya

Obama'nın gönlündeki yeni başkan belli oldu

Trump'ın Russia Today'e verdiği röportajda Putin için "Çok güçlü" ifadelerini kullanması Obama'yı kızdırdı.



Demokrat başkan adayı Hilllary Clinton'a bir kez daha açık destek verip Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın geçen hafta Russia Today (RT) kanalına konuşmasını eleştiren ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik de sert ifadeler kullandı.

Obama, Putin'in oyunu Saddam'la kıyasladı

SADDAM'IN OYU Ä°LE PUTÄ°N'Ä°N OYUNU KIYASLADI

Philadelphia Sanat Müzesi'nin önündeki mitingde yaklaşık 6 bin kiÅŸiye hitap eden Obama ÅŸu ifadeleri kullandı: "Sunucu (Larry King) Trump'a 'Bu adamı (Putin) neden destekliyorsun?' diye sorduÄŸunda 'Güçlü biri. Bakın, oy oranı yüzde 82' yanıtını verdi. Yani, evet, (Irak'ın asılan lideri) Saddam Hüseyin'in de oy oranı yüzde 90'dı."

GAZETECİ COPLEY: ABD SEÇİM İÇİN KİLİT ÖNEMDEKİ İKİLİ İLİŞKİLERİ FEDA EDİYOR'

ABD'deki baÅŸkanlık yarışında Putin'in adı sık sık konuÅŸmalara dahil edilse de, Obama 'Putin argümanını' ilk kez Clinton'a açık destek verirken kullandı. Nitekim Defense&Foreign Affairs dergisi editörlerinden Gregory R. Copley, RT'ye ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu: "ABD hükümetine iliÅŸkin yazılar kaleme aldığım 50 yıl boyunca, görevdeki baÅŸkanın muhalefet partisini devlet düşmanı olarak gördüğü bir yönetimde bu seviyede bir partizanlığa hiç tanık olmadım. ABD, ulusal bir seçimi kazanmak için kilit önemdeki ikili iliÅŸkileri feda ediyor."

Obama, Putin'in oyunu Saddam'la kıyasladı

OBAMA: CLINTON, BİR DIŞİŞLERİ BAKANINDAN DAHA ÇOK SEYAHAT EDİYOR

Öte yandan Obama, Clinton'ın saÄŸlık durumuyla ilgili kamuoyundaki soru iÅŸaretlerine gönderme yaparak bir dışiÅŸleri bakanından daha fazla seyahat ettiÄŸini söyledi. Obama,"Clinton, ÅŸimdiye kadarki tüm adaylardan daha fazla niteliÄŸe sahip. DiÄŸer aday ise bu ülkeyi dışarıda temsil etmeye veya baÅŸkomutan olmaya hiçbir ÅŸekilde uygun deÄŸildir" diye konuÅŸtu.

'TRUMP, KENDİ PARASINI KENDİ RESMİNİ SATIN ALMAK İÇİN HARCIYOR'

Trump'ı ve Cumhuriyetçi Parti'yi ülkeye 'karanlık ve karamsar vizyon çizmekle suçlayan Obama, Trump'tan ciddi eleÅŸtiri alan Clinton Vakfı'nı da savundu: "Vakıf hayat kurtarıyor. Trump ise parasını kendi vakfının kendi resmini satın alması için harcıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.