Sosyal Medya

Güncel

Van'da esnafın zararını devlet karşılayacak

Van'da bayramın birinci gününde terör örgütü PKK'nın saldırısı ile birçok vatandaşımız yaralanmış birçok iş yeri de kullanılamaz hale gelmişti. Devlet mağdur olan vatandaşlar için çalışma başlattı.



Kurban Bayramı'nın birinci gününde Van'da terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısı sonucunda 53 vatandaşımız yaralanmış patlamanın olduğu alanda da çok büyük tahribat meydana gelmişti. Patlama sonrasında işyerleri zarar görenler içi devlet çalışma başlattı. Patlamadan zarar gören işyerlerinin zararını devlet karşılayacak.

"RABBÄ°M BUNLARA Ä°ZÄ°N VERMEDÄ° Ä°NÅžALLAH Ä°ZÄ°N VERMEYECEKTÄ°R"

AK Parti Van Milletvekili BeÅŸir Atalay, Van’da bayramın birinci gününde büyük bir eylem gerçekleÅŸtirildiÄŸini ifade ederek, “Ramazan bayramında burada bir araya gelmiÅŸtik. Ondan sonra Türkiye’de ve ilimizde çok ÅŸey oldu. Gördüğünüz gibi hem Van hem Türkiye tüm bu olanlardan sonra güçlü bir ÅŸekilde yoluna devam ediyor. Terör örgütlerinin adı ister FETÖ, ister PKK ister DAEÅž olsun hepsinin hedefi aynı. Rabbim bunlara izin vermedi ve inÅŸallah izin vermeyecektir” Ä°fadelerine yer verdi.

'ZARAR DEVLET TARAFINDAN KARÅžILANACAKTIR'

Van’da yaÅŸanan çatışmalar ve saldırılarla ilgili konuÅŸan Atalay ÅŸunları söyledi:

“PKK lanet terör örgütüdür. Bu lanet onların üzerine olsun. Bunların Van’a güçleri yetmedi. Bunlar Van üzerinde büyük oyunlar oynadı, ancak çukur kazamadılar. Vanlılar buna izin vermediÄŸi için bunlarda huzur bozmak için çalışıyorlar. Daha önce emniyet müdürlüğümüz önünde bir patlama oldu. 2 sivil ve 2 polisimiz ÅŸehit oldu. O iki sivil, evlerini geçindirmek için çalışan gençlerdi. Daha sonra Tendürek’te bir çatışma oldu ve çok sayıda ÅŸehidimiz oldu. Daha sonra dün yine AK Parti, polis noktası ve esnafımızın olduÄŸu yerde bir patlama oldu. Ben tüm ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Esnafımız orada büyük zararlar gördü. ValiliÄŸimiz yine hasar tespitine baÅŸladı. Ä°nÅŸallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz.” Çevre yoluyla ilgili belediyeyi sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren Atalay, “BüyükÅŸehir belediyesinin tıkamış olduÄŸu bir konu var. Oda çevreyolu meselesidir. Çevreyolu, kentin geleceÄŸi için önemli bir konudur. BüyükÅŸehir görevini yapmadığı için o çalışma tıkandı. Yıllardır bu tıkanıklık devam ediyor. BüyükÅŸehir açıkça demese bile bu çalışmayı yapmadı ve bunu engelledi” diye konuÅŸtu. Yapılan konuÅŸmaların ardından partililerle bayramlaÅŸan Bakan Soylu daha sonra Van’dan ayrıldı.

Törene AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Van Eski Milletvekillerinden Gülşen Orhan ve İkram Dinçer, parti ilçe başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.