Sosyal Medya

Dünya

Darbe girişiminde Gülen'in rolü olduğu tartışmasız

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, "Darbe girişiminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in rolünün tartışılmaz olduğunu" söyledi.



Washington merkezli faaliyet gösteren İsrail yanlısı Demokrasileri Savunma Vakfı'nda (FDD) gerçekleştirilen "Üsleri Korumak: Darbe Girişiminin Ardından Türkiye'deki Amerikan Askeri Birliklerini Yeniden Değerlendirmek" başlıklı panelde, İncirlik Üssü'nün önemi ve geleceğiyle ilgili tartışmalar yapıldı.

İNCİRLİK ABD İÇİN VAZGEÇİLEMEZ BİR ÜS

Eski ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Philip Breedlove, panelde yaptığı konuÅŸmada, bu çerçevede Ä°ncirlik Ãœssü'nün ABD için hala vazgeçilmez olduÄŸuna dikkati çekti. Ä°ncirlik'e alternatiflerin olmasının Türkiye için çok da kötü bir durum olmadığını dile getiren Breedlove, zira böyle bir olasılıkta ABD ile Türkiye arasındaki birçok netameli konunun daha rahat tartışılabileceÄŸini savundu.
Yine de her halükarda Ä°ncirlik Ãœssü'nün çok önemli olduÄŸunu anlatan Breedlove,"Bununla birlikte Diyarbakır Ãœssü de hayati öneme sahip; birçok arama kurtarma faaliyetimizi buradan yapıyoruz." ifadesini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNDE GÜLEN'İN ROLÜ OLDUĞU TARTIŞMASIZ

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ise jeostratejik bakımdan Türkiye'nin önemine iÅŸaret ederek, bir NATO ve ABD müttefiki niteliÄŸiyle Türkiye'nin öneminin tartışmasız olduÄŸunu belirtti. Eski büyükelçi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimine de deÄŸindi. "Darbe giriÅŸiminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in rolünün tartışılmaz olduÄŸunu" kaydeden Edelman, ayrıca CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a "düşman" baÅŸka unsurların da darbe teÅŸebbüsüne destek verdiÄŸi iddiasını dile getirdi.

KİMSE GÜLEN'İN BU KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDU

FDD uzmanı John Hannah da darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Darbe giriÅŸiminden önce AK Parti dışında kimse Gülen'in ordu ve devlet kademelerinde bu denli güçlü olduÄŸunu söylemiyordu." ifadesini kullanan Hannah, ÅŸimdi bunu içeride ve dışarıda hemen herkesin kabul ettiÄŸini bildirdi.
FETÖ elebaşı Gülen'in ordu içindeki gücünün "şaşırtıcı" olduğunu anlatan Hannah, artık bu konuyla ilgili daha sağlıklı bir değerlendirme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.