Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin YPG'ye verdiği silah PKK'dan çıktı

Terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlarda, ABD'nin YPG'ye verdiği silah ele geçirildi.



Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda 188 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak’a 4 hedefe dün yapılan hava harekâtında ise 13 terörist ölü ele geçirildi. TSK’ya baÄŸlı savaÅŸ uçakları, silahlı Ä°HA, bölgedeki birliklerin topçu atışları dışında komandolar tarafından yapılan operasyonlarda birçok mühimmat ve silah ele geçirildi.

PKK'NIN YENÄ° SÄ°LAHLARI

Özel eÄŸitimli birliklerin zor arazi ÅŸartlarında kurulan pusu ve bubi tuzaklarına raÄŸmen yaptığı operasyonlarda terör örgütünün yeni strateji ve silahları ortaya çıktı. Uzun zamandır bölgede bulunan ve hazırlık yapan PKK’lı teröristlerin maÄŸaralı matkaplarla kazıp, daÄŸların içine ufak pencereler açarak silahlarını gizledikleri de tespit edildi.

ABD'nin YPG'ye verdiği silah PKK'dan çıktı

ABD YPG'YE VERDİ, SİLAHLAR PKK'DAN ÇIKTI

Bölgedeki güvenlik güçlerinin ‘Yılan yolları’ adı verdikleri ve raylı sistemlerle silahları içeriye taşıdıkları bu mevzilerden ise askerlere ateÅŸ açtılar. Operasyonlarda bu yılan yuvaları imha edilirken, terör örgütünün kullandığı silahlar arasında ise Doçka 23.5 adı verilen silah dikkat çekti.

PKK ÅŸimdiye kadar daha çok Doçka’nın 12,7 ve 14,5 milimetre mermi kullanan modellerini kullanıyordu. Doçka 23.5 milimetre silahı ABD’nin YPG’lilere IŞİD ile mücadele verdiÄŸi silahlar arasında yer alıyor.

ABD'nin YPG'ye verdiği silah PKK'dan çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.