Sosyal Medya

Dünya

AB yeni bahanesini buldu 'Türkiye'de OHAL var'

AP’nin Türkiye Raportörü Kati Piri, böyle devam ederse Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini söyledi.



Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü ve parlamentonun Ä°lerici Sosyalist ve Demokratlar Ä°ttifakı grubundan Kati Piri, yarınki Türkiye gündemli toplantısı öncesinde BBC Türkçe‘nin sorularını yanıtladı.

Hollandalı parlamenter Piri, darbe girişimi sonrası uygulanan gözaltı ve açığa almalar nedeniyle büyük kaygı duyduklarını söyledi.

"KÃœRTLERE BASKI ARACI OLARAK KULLANILIYOR"

Adil yargılamanın önemine deÄŸinen Hollandalı parlamenter, ‘cezai yaptırım gerektiren suç’ iÅŸlemiÅŸ kiÅŸiler ile, suçsuz insanlar arasında ayrım yapılması gerektiÄŸini de kaydetti.

AP Türkiye raportörü, çoÄŸunluÄŸu GüneydoÄŸu’daki 28 belediyeye kayyum atandığını ve 11 binden fazla öğretmenin “PKK baÄŸlantısı” Ã¶ne sürülerek açığa alındığını da anımsattı.

Kati Piri, “Darbe giriÅŸimi nedeniyle uygulamaya konan OHAL, Kürtlere yönelik bir baskı aracı olarak kullanılmaya baÅŸladı” dedi.

"BU KOŞULLARDA AB ÜYELİĞİ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Türkiye’nin son 3 yılda giderek Avrupa’dan uzaklaÅŸan bir çizgi izlediÄŸini söyleyen Piri, AB üyelik müzakereleri sürüyor olsa da, bu koÅŸullarda üyeliÄŸin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.