Sosyal Medya

Dünya

Lüksemburg, Macaristan'ın AB'den dışlanmasını istedi

Lüksemburg, sığınmacılar karşı sert tavırları nedeniyle Macaristan'ın Avrupa Birliği'den (AB) dışlanmasını istedi.



Lüksemburg, sığınmacılar karşı sert tavırları nedeniyle Macaristan'ın AB'den dışlanmasını istedi.

'GEÇİCİ VEYA SÜREKLİ AB'DEN DIŞLANMALI'

Lüksemburg DışiÅŸleri Bakanı Jean Asselborn, 'Avrupa BirliÄŸi’nin temel deÄŸerlerinin yoÄŸun bir ÅŸekilde ihlal edilmesine izin verilmeyecek. Kim Macaristan gibi savaÅŸtan kaçan sığınmacılara karşı tel örgü çeker, basın özgürlüğü ya da yargı bağımsızlığını ihlal ederse, geçici veya sürekli olarak AB’den dışlanmalıdır' açıklamasını yaptı.

'DIÅžLAMA DOÄžRU YOL OLACAK'

AB'nin Macaristan'ın bu tutumuna karşı göz yumamayacağını ifade eden Bakan Asselborn, AB deÄŸerlerinin korunması ve birliÄŸin geleceÄŸi için bu tür davranışlar gösteren ülkeleri dışlamanın en doÄŸru yol olacağına dikkat çekerken, birlik üyesi bir ülkenin AB’den çıkartılması için gereken kararın oybirliÄŸi ile alınması hükmünün de deÄŸiÅŸtirilmesini istedi.

'MÃœLTECÄ°LER, VAHŞİ HAYVANLARDAN DAHA KÖTÃœ MUAMELE GÖRÃœYOR'

Asselborn,”Burada savaÅŸtan kaçan insanlar neredeyse vahÅŸi hayvanlardan daha kötü muamele görüyor. Macaristan’ın sığınmacıları durdurmak için çektiÄŸi tel örgü her geçen gün daha da uzuyor, yükseliyor ve tehlikeli hale geliyor. Macaristan sığınmacılara karşı ateÅŸ emri vermenin arifesinde. Tel örgüleri geçmek isteyen herkes, en kötü senaryoyu hesaplamak durumunda' ifadelerini kullandı.

Bakan Asselborn, Macaristan’ın bugün olsa AB üyesi olamayacağını da söyledi.

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.