Sosyal Medya

Güncel

OHAL ile kapatılan 51 kurum yeniden açıldı

OHAL kapsamında kapatılan 51 kurum yeniden açılırken, görevinden alınan 13 memur da görevine geri döndü.



OHAL kapsamında kapatılan 51 kurum yeniden açılırken, görevinden alınan 13 memur da görevine geri döndü.

HÃœKÃœMET FETÖ SORUÅžTURMASININ HASSASÄ°YET İÇİN YÃœRÃœTÃœLDÜĞÜNÃœ  VURGULAMIÅžTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ soruşturmasıyla ilgili cadı avı yorumuna hükümet sürecin hassasiyet içinde yürütüldüğünü ifade etmiş, bu konuda ise il ve yerel yöneticilerini uyarmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ soruşturmalarının derin bir hassasiyet altında yürütüldüğünü vurgulamış ve Yıldırım, soruşturma kapsamında kendilerine haksızlık yapıldığını düşünenlerin mağduriyetinin giderilmesi için illerde kriz merkezi kurulacağını açıklamıştı.

BaÅŸbakan Yıldırım, FETÖ ile mücadele kapsamında yaptığı konuÅŸmada ÅŸu ifadeleri kullanmıştı: 

'SORUÅžTURMALARDA 17/25 ARALIK TARÄ°HÄ° BAZ ALINIYOR'

FETÖ darbe girimişimiyle açığa alınan çok sayıda kamu çalışanı var. Kamu da ciddi sayılabilecek bir tasfiye süreç var. Bu tasfiye sürecinde dikkatli davranılmadığı ve kurunun yanında yaşında yandığı söylentileri var. Biz hep söyledik, intikam duygusu ile değil, adaletle hareket edeceğiz dedik. Buna valiler de savcılar da dahil. Soruşturma 17/25 Aralık'ı baz alarak gerçekleştiriliyor. Bu tarihten sonra devletle bilek güreş yapanlar masum görülemez.

'HAKSIZLIĞA UĞRAYANLAR İÇİN KRİZ MERKEZİ KURULACAK'

Tüm illerde bir kriz merkezi oluşturulacak. Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyenlerin şikayetleri bir birim vasıtasıyla toplanacak.Valiler olarak siz yönettiğiniz şehitdeki herşeyden sorumlusunuz. İşiniz sadece güvenlik değil, yerel baza ekonominin canlandırılması da görevleriniz arasındadır. Vatandaşın gelmesi için beklemeyin, siz gidin. Bu algıyı değiştirmek gerekiyor. İnsan yüceltilmeden, devlet yüceltilemez.

 

Kaynak: Ajanshaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.