Sosyal Medya

Güncel

Ateşkesi kabul etmeyeceklerini açıkladılar!

Suriye’deki Ahrar’uş Şam, bugün gün batımından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yeni ateşkesi reddetti.



Ahrar’uÅŸ Åžam’ın iki numaralı ismi olan Ali el Ömer, bir videoyla yaptığı açıklamada, "Altı yıldır savaÅŸ çilesini çeken isyankar bir halk yarım çözümleri kabul edemez" deyip ekledi: “Rusya ve ABD’nin (ateÅŸkes) anlaÅŸması isyan eden halkımızın fedakarlıkları ve kazanımlarını hiçe dönüştürecek. Bu anlaÅŸma sadece rejimin güçlenmesine hizmet edecek.”


Ahrar’uÅŸ Åžam El Nusra Cephesi’ne (yeni adıyla Fetih el Åžam) yakın  silahlı gruplardan biri. Nitekim El Nusra da bugün gün batımının ardından yürürlüğe girecek ateÅŸkesi kabul etmediÄŸini duyurmuÅŸtu. Örgütün sözcüsü Mustafa Mahamed Twitter’da yaptığı açıklamada, “Çok basit: Rusya ve ABD’nin anlaÅŸması Suriyelileri koruyanları saf dışı bırakmayı amaçlıyor” demiÅŸti.

Suriye’de bugün yürürlüğe girmesine karar verilen ateÅŸkes anlaÅŸmasının duyurusu, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry’nin haftalardır devam eden ikili görüşmelerinin 9 Eylül’de gerçekleÅŸen sonuncusunun ardından gelmiÅŸti. Suriye devlet medyası Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad'ın, Rusya ve ABD arasında varılan anlaÅŸmayı memnuniyetle karşıladığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.