Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük'te Türkmenleri evlerden zorla çıkarıyorlar

Irak'ın Kerkük ilinde devletin yıllardır memurlarına temin ettiği evlerden Türkmenler zorla çıkarılmaya başlandı.



Irak devletinin Kerkük'te Enformasyon çalışanlarına verdiÄŸi, Kerkük'ün El Vasıti semtindeki 9 bina için Kürt AsayiÅŸ güçleri tarafından 'boÅŸaltın' talimatı verildi.

EVDE KÄ°MSE YOKKEN BOÅžALTTILAR

Karar karşısında direnen evlerden birisi dün akÅŸam saatlerinde evde kimse bulunmadığı halde boÅŸaltıldı. Eve dönen Türkmen aile durumu böyle görünce ÅŸaÅŸkınlıklar içerisinde kaldı. Ä°ÅŸten evine döndüğünde tüm eÅŸyalarını dışarıda gören Türkmen aile çaresizlik içinde kaldı.

RESMÄ° YAZIYA RAÄžMEN ZORLA BOÅžALTIYORLAR

Evler 1982 senesinde Kerkük'te devlet televizyonu çalışanlarına verilmişti. Son yıllarda Bağdat'tan Kerkük mülkiyet müdürlüğüne gönderilen ve evlerin boşaltılmasının durdurulmasını talep eden resmi yazı da bulunuyor, ancak buna rağmen ev zorla boşaltıldı. 9 evden biri Kürk güvenlik güçleri tarafından zorla boşaltılırken, diğer 8 evin sakinlerine ise evleri boşaltmaları için süre tanındı.



1979 yılında yapımına başlanan 9 ev, 1982 yılında tamamlandıktan sonra sahiplerine verilmişti. Kerkük'te devlet televizyonu personellere verilen evler hakkında alınan boşaltma kararı tepki çekti.

BoÅŸaltılan evin sahibinin oÄŸlu, böyle bir zulmü hiç kimsenin kabul etmeyeceÄŸini söyleyerek"Babamı ve annemi bu yaÅŸlarında nereye götüreyim?" diye sordu.

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.