Sosyal Medya

Güncel

İshak Alaton öldü

İşadamı İshak Alaton akşam satlerinde öldü



Alarko Holding'in kurucularından ünlü işadamı İshak Alaton hayatını kaybetti.

ALATON KÄ°MDÄ°R?

2 Eylül 1927 tarihinde Ä°stanbul’da doÄŸan Alarko Holding Onursal BaÅŸkanı Ä°shak Alaton, 1942 yılına kadar ÅžiÅŸli Terakki Lisesi’nde okudu.

1946’da Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, askerliÄŸini 1947-1948 yıllarında yedek subay olarak Polatlı Topçu Okulu’nda yaptı.

Alaton, 1951 yılında Ä°sveç’e giderek, iÅŸ hayatına Motala Lokomotif Fabrikası'nda kaynak işçisi olarak baÅŸladı. Bir yıllık kaynak işçiliÄŸi sırasında gece kurslarına giderek teknik resim öğrendi ve aynı fabrikada teknik ressam olarak iki yıl daha çalıştı.

1954 yılı başında Türkiye’ye dönen Ä°shak Alaton, aynı yıl Dr. Ãœzeyir Garih ile birlikte Alarko Holding’in nüvesini oluÅŸturan Alarko Kolektif Åžirketi’nin kuruluÅŸuna imza attı.

1973 yılında Alarko’nun halka açık bir Holding olmasından beri üstlendiÄŸi Alarko Holding A.Åž. Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı görevini 15 Mayıs 2015 tarihinde Alarko’yu birlikte kurduÄŸu Garih’in oÄŸlu Yönetim Kurulu Ãœyesi Ä°zzet Garih’e devrederek “Alarko Holding Onursal BaÅŸkanı” unvanını aldı.

İsveççe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen İshak Alaton, Türkiye Sosyal ve Ekonomik Etüdler Vakfı (TESEV) ve Açık Toplum Vakfı kurucularındandı.

1958 yılında Ä°sveç’te Margarete von Proschek ile evlenen Ä°shak Alaton, iki çocuk, üç torun sahibiydi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.