Sosyal Medya

Güncel

Sıfır noktasında saldırı hazırlığındaki PKK'lılara büyük darbe

Doğu ve Güneydoğu illerinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken TSK sıfır noktasında hain terör örgütüne bir şok yaşattı.



Bayramda vatanın huzurunu hedef alan saldırılar yapmayı planlayan bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Şırnak'ta sıfır noktasında Türkiye'ye saldırı için hazırlanan PKK'lılara Türk Silahlı Kuvvetleri tam bir şok yaşattı. Saldırı hazırlığındaki teröris guruba yapılan operasyon ile bölücü terör örgütünün mevzilendiği mağaralar imha edildi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

OPERASYONU TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığınca, Şırnak'ta, Türkiye-Irak sınırı sıfır noktasında saldırı hazırlığı içinde bulunan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

GECE YARISI OPERASYONU DÃœZENLENDÄ°

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığınca, 10-11 Eylül tarihlerinde Şırnak'ta, Türkiye-Irak sınırı sıfır noktasında saldırı hazırlığı içinde bulunan bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik gece yarısı baskın tarzında operasyon gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, PKK'lılarca kullanılan 2 sığınak ve bir mevzide, bir doçka uçaksavar silahı ile çok sayıda muhtelif cins ve miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği, bunların imha edildiği kaydedildi.

TUNCELÄ°'DE DE PKK'YA BÃœYÃœK OPERASYON

Tunceli'de de dün bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirilmiş ve izinli olarak ağaç kesmeye giden üç vatandaşın bulunduğu araç havaya uçurulmuştu. Araçta bulunan sivillerden biri olay yerinde hayatını kaybederken diğer iki vatandaştan haber alınamamıştı. Güvenlik güçleri de yapılan bu saldırının ardından saldırıyı gerçekleştiren teröristleri yakalamak için büyük bir operasyon başlattı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 2 KİŞİDEN DE HALA HABER ALINAMADI

Hozat İlçesi'nin Yenibaş Jandarma Karakolunun etrafındaki ağaçları izinli olarak kesmeye giden ve içinde 3 sivilin bulunduğu araca PKK'lı teröristler önceki gün tuzakladıkları bombayı infilak ettirerek saldırı düzenledi. Saldırıda 1 kişi ölürken, 2 kişi hakkında haber alınamadı. Dün Tunceli Valiliği'nin talimatıyla Hozat Belediyesi'nden 3 kişilik ekip bölgeye gönderildi.

OLAY YERÄ°NE GÄ°DEN EKÄ°BE DE SALDIRDILAR

Ekip, olay yerindeki ceset ile aracın parçalarını toplayıp dönerken, ormanlık alana gizlenen teröristler uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, bölgedeki askerler ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma ortasında kalan ekip, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ı arayarak yardım istedi. Bölgeye giden Polat da Vali Osman Kaymak'ı aradı. Vali Kaymak'ın talimatıyla bölgeye takviye asker ve Kobra helikopteri gönderilmesinin ardından 3 belediye personeli bölgeden alınarak ilçeye ulaştırıldı.

HAVA DESTEKLÄ° OPERASYON BAÅžLATILDI

Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Karadan profesyonel askerler sevk edilirken, havadan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu yerleri ateş altına aldı. Bombalanan alanlardan dumanların yükselirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.