Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te yerleşim yerine saldırı

Halep'te Pazartesi günü başlayacak ateşkes anlaşması öncesi "misket bombalı" saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 sivil hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.



AA'ya konuşan Halep sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, Rus ordusuna ait savaş uçağının, yönetim karşıtlarının denetimindeki Salihiyin semtinde sivil binaları "misket bombası"yla vurduğunu aktardı.

Ensari, bombardımanda 7'si çocuk, 2'si kadın 10 sivilin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altından ölü ve yaralıları kısıtlı imkânlarla çıkardığını aktaran Ensari, "Esed rejimi ve Rus uçakları bayram arifesinde de sivilleri vurmaya devam ediyor. İki gündür Halep ve çevresindeki çarşı ve pazar yerlerini bombalıyorlar" dedi.

Olay yerine yakın siviller saldırıya, "Bu zulümdür. Sivillerin olduğu yerleri bombalıyorlar'' sözleriyle tepki gösterdi.

ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Cumartesi günü Halep ve İdlib'de sivil yerleşim alanları ve çarşılara düzenlediği saldırılarda en az 58 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.