Sosyal Medya

Güncel

TSK: Gara ve Çukurca'da 29 terörist etkisiz hale getirildi

TSK: 29 Ağustos'ta Irak kuzeyi GARA bölgesine hava harekatı düzenlenmiş, yapılan keşifler sonucu 29 BTÖ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. Bir diğer açıklamada Çukurca operasyonunda 4 teröristin öldürüldüğü oldu.



TSK'dan yapılan açıklama;
 
29 Ağustos 2016 tarihinde 12.30-13.55 saatleri arasında Irak kuzeyi GARA bölgesine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu TÜRK HAVA KUVVETLERİNE AİT SAVAŞ UÇAKLARI İLE HAVA HAREKÂTI DÜZENLENMİŞ; bölgede tespit edilen BTÖ hedefleri ateş altına alınarak imha/etkisiz hale getirilmiştir. Hasar/zayiat tespit çalışması sürdürülmektedir.
 
Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
 
ÇUKURCA AÇIKLAMASI: 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkâri/Çukurca’da devam eden hava destekli operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu dört terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 28 el bombası, 52 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, 350 adet Biksi makineli tüfek fiÅŸeÄŸi, 490 adet KalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi ve muhtelif yaÅŸam malzemesi ele geçirildi.
 
Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda; bir tabanca, 10 kg amonyum nitrat, 45 kg esrar ele geçirildi. 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edilirken beÅŸ iÅŸ birlikçi ÅŸahıs yakalanarak gözaltına alındı.Şırnak Silopi’de icra edilen operasyonda; üç Dragunov keskin niÅŸancı tüfeÄŸi, iki tabanca, 138 adet fiÅŸeÄŸi, bir termal kamera, bir gece görüş dürbünü, bir el dürbünü ve muhtelif yaÅŸam malzemesi ele geçirilirken bir el yapımı patlayıcı imha edildi.
 
Hatay bölgesinde devam eden operasyonda; bir KalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 120 adet fiÅŸeÄŸi, iki el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Hakkâri Åžemdinli’de, üs bölgesine saldırı giriÅŸiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada; bir KalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 130 adet fiÅŸeÄŸi, altı el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.
 
Hakkâri Åžemdinli’de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve bir büyük tüp ile 450 kg amonyum nitrattan oluÅŸan el yapımı patlayıcı imha edildi.Erzurum/Åženkaya’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta, 10 adet büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaÅŸam malzemesi ele geçirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.