Sosyal Medya

Güncel

ABD ile Rusya ateşkes konusunda anlaştı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın, İsviçre’nin Cenevre kentindeki dünkü görüşmesinden Suriye’de ateşkes kararı çıktı.



AteÅŸkesin 7 gün kesintisiz devam etmesi durumunda Rusya ve ABD, DAEÅž ile El Nusra’ya karşı birlikte mücadele edecek. 12 saat süren görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Suriye’de ÅŸiddeti azaltacak adımlarda Rusya ile anlaÅŸtıklarını açıklayan Kerry, “Suriye’de ülke genelinde ateÅŸkes, 12 Eylül’de Kurban Bayramı ile baÅŸlayacak. EÄŸer anlaÅŸma uygulanırsa çatışmaların sonlandırılması için dönüm noktası olabilir” dedi.

Suriye ordusunun muhalefetin olduÄŸu bölgede hava operasyonları düzenlemeyeceÄŸini ifade eden Kerry, muhalif grupların da El Nusra ve DAEÅž’den kendilerini soyutlaması gerektiÄŸini söyledi.

Rus bakan Lavrov ise “Bu planla ilgili Suriye hükümeti bilgilendirildi, onlar ateÅŸkesin maddelerine uymaya hazır” dedi. AnlaÅŸmaya göre ayrıca Halep’te yardımların ulaÅŸtırılması için tarafların tamamının Kastillo Yolu’ndan çekilmesi planlanıyor.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, dün akÅŸam Suriye’de ateÅŸkesin saÄŸlanmasına yönelik çalışmalara iliÅŸkin, “Yakından takip ediyoruz, belki bu gece (dün) yarısından önce iyi haberi alırız, umut ederiz ki iyi haber gelsin” açıklaması yapmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.