Sosyal Medya

Güncel

'Bu gece yarısından önce belki de iyi haberler alırız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu Suriye'de ateşkes için "Bu gece yarısından önce belki de iyi haberler alırız" dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un, ateşkes sağlanması konusundaki müzakerelerin son durumu değerlendirdiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Rusya normalleşme takvimi ve Suriye'de ateşkes ele alındı.

ATEŞKES OLMADAN MÜZAKARE KOLAY DEĞİL

Görüşmenin ardından açıklama yapan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bayramdan önce ateÅŸkesin baÅŸlaması amaçlanıyor. Süreç yakından takip ediliyor. Bu gece yarısından Ã¶nce belki de iyi haberler alırız. AteÅŸkes olmadan müzakereler kolay deÄŸil. Bu geçiÅŸ hükümeti Suriye'yi seçimlere nasıl hazırlayacak, arazide ÅŸartların oluÅŸması, DAEÅž'e ve diÄŸer terör örgütlerine yönelik mücadele de devam ediyor. Terör örgütlerinin de Suriye ve Irak'tan temizlenmesi gerekiyor ki bu ÅŸartlar oluÅŸsun. Tarafların mutabık kalması yetmiyor. Suriye'de barışın ve huzurun gelmesi gerekiyor. Tarih vermek zor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.