Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin Rakka harekatına ABD'den kırmızı ışık

ABD Büyükelçisi Bass, "Rakka ve Musul'a operasyonda belirgin bir TSK varlığı olmaz" ifadesini kullandı



ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunun Rakka ve Musul'a geniÅŸleyeceÄŸi iddialarıyla ilgili olarak "Irak yönetimi, ülkedeki sorunlarla Iraklıların ilgilenmesi gerektiÄŸini, IŞİD’in kontrol ettiÄŸi bölgelerden Iraklıların çıkarması gerektiÄŸini açıkladı. ABD ve diÄŸer koalisyon ülkelerinden eÄŸitim ve lojistik desteÄŸi alıyorlar. Musul’da yapılacak bir operasyonun tutarlı olması gerektiÄŸine inanıyorum ve belirgin bir Türk askeri varlığı olmasını beklemiyorum" dedi.

T24'ün haberine göre, John Bass, "Benzer bir ÅŸekilde Rakka’da da Türk ve ABD askerinin karada geniÅŸ katkısının olduÄŸu bir operasyon olacağını öngörmüyorum. Bu önemli çünkü hepimizin ortak arzusu IŞİD ve Nusra gibi grupların yeni radikalleri silah altına almasını önlemek. IŞİD’in daha fazla adam toplamak için yabancı askerlerin ülkeye gelmesini istediÄŸini gördük. Bu çözüme katkı saÄŸlamaz" diye konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Çin'deki G20 zirvesinde ABD BaÅŸkanı Barack Obama'yla yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Obama, özellikle Rakka konusunda beraber bir ÅŸeyler yapmak istiyor. Biz de, ‘Askerlerimiz bir araya gelsinler, ne gerekiyorsa bu yapılır’ dedik. Burada ABD’nin tavrı belirleyici olacak. Ancak, biz artık bölgede var olduÄŸumuzu göstermek durumundayız" demiÅŸti.

John Bass, ABD hava güçlerinin Suriye'deki Türk askerlerinin yardım çaÄŸrısına yanıt vermediÄŸi iddiasıyla ilgili olarak "Türk ordusu destek istediÄŸinde uçaklar Irak ya da doÄŸu Suriye’de baÅŸka bir operasyon yürütüyordu ve bu acil yardım çaÄŸrısına karşılık gelmedi. Ama bu destek vermemek ya da politik bir mesaj olarak algılanmamalı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.