Sosyal Medya

Dünya

Kerimov'un ölümünü duyuranlara gözaltı

Özbekistan'da Kerimov ölmeden öldüğünü duyuran ve bu konuda haber yapanlar gözaltına alındı



Özbekistan'ın Namangan ÅŸehrinde CumhurbaÅŸkanı Ä°slam Kerimov’un ölümü resmen açıklanmadan bu konuda Telgraf ve WhatsApp aÄŸlarında mesaj yayınlayan 10’dan fazla kiÅŸinin tutuklandığı bildirildi.

Ozodlik radyosunun haberine göre Özbek yetkililer TaÅŸkent ÅŸehri ve ilinde orta ve meslek okulları öğrencilerinden telefonlarındaki Kerimov’un ölümüyle ilgili haberlerin silinmesini talep ediyor.

Radyonun kaynağına göre, Namangan’ga gözaltına alınan 12 kiÅŸi "Devlet BaÅŸkanı Ä°slam Kerimov'un ölümü ile ilgili kışkırtıcı haberleri yaymakla” suçlanıyorlar.

Ä°simleri açıklanmayan bu kiÅŸiler yine “kamu düzenine karşı risk oluÅŸturmak ve iletiÅŸim aÄŸlarında bilerek yanlış bilgi dağıtmak” suçlamalarıyla Milli Güvenlik Servisi tarafından sorgulanıyor.

Kerimov’un ölüm haberleri sadece sosyal aÄŸlarda deÄŸil, bazı internet yayınlarında da 29 AÄŸustos’ta haber verilmeye baÅŸlanmıştı.

TaÅŸkent hükümeti 28 AÄŸustosta Kerimov’un hastanelik olduÄŸunu açıkladıktan sonra Telgraf ve WhatsUpp aÄŸlarında onun öldüğü haberleri yaygınlaÅŸmaya baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.