Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin seçimleri ertelendi

Filistin'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimler ertelendi



Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, Batı Åžeria ve Gazze Åžeridi'nde 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesine hükmettiÄŸi bildirildi.

Filistin basınında yer alan bilgiye  göre, Ramallah'taki Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, Batı Åžeria ve Gazze Åžeridi'nde 8 Ekim tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesi yönünde karar verdi.

Fetih hareketine yakın bazı avukatlar, "DoÄŸu Kudüs'ün seçimlere dahil edilmediÄŸi ve Hamas hareketinin kontrolünde bulunan Gazze Åžeridi'ndeki temyiz mahkemelerinin meÅŸru olmadığı, dolayısıyla seçime girecek adaylar hakkında verdiÄŸi kararların geçerli olamayacağı" gerekçeleriyle mahkemeye baÅŸvurarak seçimlerin ertelenmesini talep etmiÅŸti.

Fetih mensubu avukatların söz konusu baÅŸvurusunu deÄŸerlendirmek için zamana ihtiyacı olduÄŸu gerekçesiyle seçimlerin ertelenmesine karar verdiÄŸi belirtilen mahkemenin, konuyu görüşmek üzere 21 Aralık'ta yeniden toplanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili Ramallah'taki Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Åžimdiye kadar kadar Filistin'de yapılan yerel seçimlerin hiçbirine Ä°srail iÅŸgali altındaki DoÄŸu Kudüs dahil edilmedi. Seçimlerin ertelenmesinin ardından sosyal medyada bazı Filistinliler, "Fetih hareketinin Hamas karşısında  kaybetme endiÅŸesi ile seçimleri iptal ettirmek istediÄŸi ve bu yüzden DoÄŸu Kudüs meselesini kullandığı"  eleÅŸtirisinde bulundu.

Filistin Bakanlar Kurulu, yerel seçimin yapılacağı tarihi 8 Ekim olarak belirlediğini açıklamıştı.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği seçimler ise en son 2005 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.