Sosyal Medya

Dünya

Camisiz Atina'da bayram namazı stadyumlarda

Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı, başkent Atina'da bayram namazının toplu kılınması için iki stadyumu ücretsiz olarak tahsis etti



Yunanistan diniÅŸlerinden sorumlu bakanlığı, Müslümanların bayram namazını toplu olarak kılması için iki stadyumu ücretsiz olarak tahsis etti. 

Azinlikca.net'in haberine göre, Kurban Bayramı münasebetiyle yayınlanan basın bildirisinde ÅŸu ifadelere yer verildi: "12.9.2016 – 15.9.2016 tarihleri arasında Müslüman vatandaÅŸlarımız Kurban Bayramı’nı (Eid al Adha) kutlamaktadır. 5.7.2016 tarihindeki Ramazan Bayramı’nda olduÄŸu gibi Kurban Bayramı’nın ilk gününde de bayram namazı kılınacaktır. Bayram namazı için kolaylık saÄŸlanması amacıyla baÅŸkentteki bütün Müslümanlara iki alan ücretsiz olarak tahsis edilmiÅŸtir: SEF ve OAKA stadyumları. Bu alanları kullanmak isteyen kuruluÅŸ veya dernekler zamanında SEF ve OAKA yönetim kurullarına yazılı dilekçelerini sunabilirler. Müslümanlar için ibadet alanı öngörülmeyen bölgelerde ise ilgilenen kuruluÅŸ ve derneklerin bu konu için belediyelere baÅŸvurmaları rica olunur. Bayram vesilesiyle ülkemizde bulunan Müslümanlara saÄŸlık, mutluluk ve barış dileriz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.