Sosyal Medya

Güncel

'Teröristler Kaletepe'den sökülüp atıldı'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Çukurca'da yapılan operasyonlarda önemli sonuçlar alındığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanı, teröristlerin Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldığını belirtti.



Jandarma Genel Komutanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Çukurca'da yapılan operasyonlarda önemli sonuçlar alındığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanı, teröristlerin Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldığını belirtti. Bölgede ölüm kalım savaşı verildiÄŸin ifade eden Orgeneral Güler, 12 terörist hedefinin tespit edildiÄŸini ve bu 12 noktaya belli bir takvim içinde operasyonlar yapılacağını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, baÅŸta Çukurca olmak üzere Tunceli ve Hakkâri illeri arasındaki PKK’nın üs olarak kullandığı daÄŸlık alanlardaki temizliÄŸini sürdürüyor. Askeri uzmanlar ise bu bölgelerdeki operasyonların sebebinin, Kandil’e düzenlenecek hava harekatı öncesi ‘arkadan vurulmaya’ karşı tedbir olarak deÄŸerlendirdi.

PKK İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARMAYI PLANLIYOR

PKK’nın, çukur terörüne yönelik operasyonlar sırasında temizlenen bölgelere 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra 200’ÅŸer kiÅŸilik gruplar halinde yeniden sızmaya çalıştığı ve olası sınır ötesi harekâtta TSK’nın operasyonel kabiliyetini zaafa uÄŸratmak için iç karışıklık çıkarmayı planladığına vurgu yapıldı.

“GÃœNEYDE BARZANÄ°, DOÄžU’DA DA Ä°RAN SET ÇEKMELÄ°”

Genelkurmay Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı eski İç Güvenlik Uzmanı ve Kemerburgaz Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Fahri Erenel, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın terörün bitmesi için Suriye’nin yanı sıra Irak’ta da temizlik yapılmasına yönelik sözlerine dikkati çekti. Erenel, “Sayın CumhurbaÅŸkanı son derece haklı. Kuzey Irak’taki Kandil’in PKK’nın terör üssü olmasının önüne geçilmesi için operasyon yapılabilir. Ancak örgütün imhası için TSK Kuzey’den operasyon yaparken, PKK’nın Kandil’in güneyine ve doÄŸusuna kaçmasını önlemek için Barzani’nin Güney’de ve Ä°ran’ın ise DoÄŸu’da set çekmesini koordine etmek gerekir. Olası Kandil operasyonu öncesinde Türkiye topraklarındaki 11 KandilciÄŸin de temizlendiÄŸini söyleyebiliriz. Çukurca’da 150’yi aÅŸan PKK’lının etkisiz hale getirilmesi, olası sınır ötesi operasyon sırasında sırtımızdan vurulmamak amacıyla iç güvenliÄŸi saÄŸlamaya yönelik olabilir”diye konuÅŸtu.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.