Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD'nin Tel Rıfat'ta kurduğu oluşum Türkiye'yi tehdit etti

PKK'nın Suriye kolu PYD, Şubat ayında ÖSO'dan aldığı Tel Rıfat'ta Türkiye karşıtı bir oluşum kurdu. 'Suriye Ulusal Direnişi' adını verdikleri bu oluşum, Hatay'ı da Türkiye'den almak istediğini duyurdu.



PKK'nın Suriye kolu YPG’ye yakın Hawar Haber Ajansı 'Suriye Ulusal DireniÅŸi' isimli yeni bir oluÅŸum kurulduÄŸunu duyurdu. Haber ajansı, grubun Siyasi Büro Ãœyesi Ali Mahmud'ün yaptığı açıklamada "Türkiye’nin Cerablus-Azez arasındaki bölgeyi iÅŸgalinden sonra bu grubu kurma gereÄŸini duyduk. Bunu Suriye'nin bütünlüğünü korumak için yapıyoruz." dediÄŸini belirtti. Örgütün kuruluÅŸ bildirisinde amaç, "Cerablus ile Ä°skenderun arasındaki Suriye topraklarını geri almak’ olarak belirtildi.

ErdoÄŸan’ın liderliÄŸindeki Türkiye’nin Osmanlıyı diriltmek istediÄŸini öne süren Mahmud, ‘Türkiye’nin Suriye’yi iÅŸgali Osmanlı’yı yeniden diriltmek çabaları kapsamında geldi. Bu grup ErdoÄŸan’ın ve Osmanlı’nın iktidarına son verecek’ diye konuÅŸtu.

Türkiye’nin planlarını boÅŸa çıkaracaklarını iddia eden Mahmud, ‘Tüm gücümüzle direneceÄŸiz. Suriye halkı tarihte iÅŸgalci güçlere karşı direndiÄŸi gibi ÅŸimdi de bunu yapabilir’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'Hatay’dan Cerablus’a kadar kurtaracağız'

Suriye Ulusal DireniÅŸi’nin hedeflerinin Suriye ile sınırlı olmadığını açıkladı ve grubun kuruluÅŸ bildirgesinde ‘Amaç, Cerablus ile Ä°skenderun arasındaki Suriye topraklarını geri almak’ cümlesi yer aldı.

Lübnan'da yayın yapan El Ahbar gazetesine konuşan oluşumun Siyasi Büro Şefi Rezan Hıddo, grubun ABD öncülüğündeki koalisyonla bağlantısının olmadığını ve saflarının arasında rejim destekçilerinin de, karşıtlarının da olduğunu, savundu.

Tel Rifat, Åžubat 2016'da PKK'nın Suriye kolu PYD’nin askeri kanadı YPG'nin Afrin'deki güçleri tarafından muhaliflerden alınmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.