Sosyal Medya

Güncel

Kamalak: FETÖ konusunda en rahat parti biziz!

Kamalak, Saadet Partisi'nde FETÖ'cü olmadığını, partililerin milli görüşe bağlı olduklarını söyledi



Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak 15 Temmuz darbe girişminin ardından maskesi düşen Fethullahçı Terör Örgütü'nün devletin, siyasi partilerin ve kamunun her yerine sızmasına rağmen partisine sızmayı başaramadığını söyledi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün partisine sızamamasının formülünü milli görüşe sadık kalmakla açıklayan Kamalak iktidar partisinin de içine sızan FETÖ'cüleri biran önce temizlemesi gerektiğini söyledi.

"EN RAHAT PARTÄ° SAADET PARTÄ°SÄ°DÄ°R"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kamuoyunda bir süredir, "toplumun her katmanına sızan FETÖ'nün siyasetten de temizlenmesi" yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatarak, bu konuda en rahat partinin Saadet Partisi olduğunu bildirdi.

"SADECE MİLLİ GÖRÜŞE BAĞLIYIZ"

Fethullahçı Terör Örgütü'nün siyasetten de temizlenmesi için ilk adımı iktidar partisinin atması ve bünyesindeki Fethullahçı Terör Örgütü elemanlarının temizlemesi gerektiÄŸini vurgulayan Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Kamalak, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün bizimle uzaktan yakından iliÅŸkisi olamaz. Ä°ncelendiÄŸinde görülebilir. Partimizde bir tane FETÖ'cü bulamazsınız. Partililerimiz sadece Milli Görüş'e baÄŸlıdır. Yapının asıl olarak büyütüldüğü, teÅŸvik edildiÄŸi, beraber ıslanıldığı yer iktidar partisi." ifadesini kullandı.

KHK'LAR İÇİN YAPILABİLECEK BİR ŞEY YOK

Mustafa Kamalak, kendisinin de hukukçu olduğunu anımsatarak, OHAL sona erdikten sonra kanun hükmündeki kararnameler aleyhine dava açılamayacağını belirtti.

Anayasanın 148. maddesinde "Olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz." hükmünün yer aldığına işaret eden Kamalak, "Dolayısıyla KHK'lara yönelik sonrasında dava açılamaz, yerel mahkeme diyecek ki 'KHK ile atılmışsınız ve bu da anayasada yer alıyor.' Yapabilecek bir şey olamaz." dedi.

 

 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.