Sosyal Medya

Güncel

CHP ve HDP, PKK yandaşı öğretmenlere sahip çıktı

Doğu ve Güneydoğu'da 14 bin civarında öğretmenin meslekten atılacak olmasına ilişkin CHP ve HDP'den tepki geldi.



BaÅŸbakan Binali Yıldrım'ın, terör örgütü PKK ile baÄŸlantılarının olduÄŸu tespit edilen öğretmenlerin FETÖ'cüler gibi ihraç edileceÄŸini açıklamasından sonra, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcıları Veli AÄŸbaba ve Zeynep Altıok basın bildirisi yayınladı.

"KABUL EDÄ°LEMEZ"

Yayınlanan basın bildirisinde uygulamanın 'gayri insani' olduÄŸu öne sürülerek, "Devlet kendi öğretmenine bu ÅŸekilde muamele yapamaz. Bu hukuksuzdur, bunun adı yargısız infazdır. Kimin hangi kritere göre terör faaliyeti içerisinde bulunduÄŸu belli olmayan, sendikalar, ihbarlar, kiÅŸisel husumetler, hatta ve hatta doÄŸum yerine göre kategorize edilip etiketlenmesi, ardından iÅŸinden, ekmeÄŸinden, geleceÄŸinden edilmesi kabul edilemez." denildi.

"YANLIÅž YOLDASINIZ, HATA YAPARSINIZ"

Uygulamanın muhalif bir sendikaya yönelik olduÄŸunun iddia edildiÄŸi bildiride, "Yanlış yoldasınız, hata yaparsınız, bu topluma büyük zararlar verirsiniz. Türkiye'yi bölersiniz" ifadeleri kullanıldı.

HDP-CHP Ä°TTÄ°FAKI

HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken de BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

PKK BAĞLANTILI 14 BİN ÖĞRETMEN

Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.

FETÖ'CÜLERİN BAŞINA NE GELDİYSE..

Öbürlerine ne olacak. FETÖ’cülerin başına ne geldiyse onların başına da o gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı deÄŸil, terör sadece daÄŸda deÄŸil. Terör devletin içinde de var, yerel yönetimin içinde de var. Terörle haşır neÅŸir olmuÅŸ bütün kamu görevlilerinin üzerine gidecek ve tek tek ayıklayacağız. Bununla ilgili mücadeleyi sadece kırsalda yapmayız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.