Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın elebaşları panikte!

Başbakan Yıldırım'ın savunmadan taarruza geçiyoruz açıklamasından sonra PKK'nın lider kadrosunu hedef alan operasyonlar başladı.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı, önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yönelik hava harekatı sonucunda, aralarında terör örgütü lider kadrosunun da bulunduÄŸu 30 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini bildirdi. GeçtiÄŸimiz gün Gara’ya gerçekleÅŸtirilen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. 
 
TSK’nın Gara Bölgesi’nde PKK’ya yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonda etkisiz hale getirilen 30 teröristin arasında 1 saha sorumlusu ve iki yardımcının yer aldığı öğrenildi.
 
ÃœST KADRO PANÄ°KTE!
 
Operasyonda PKK’nın saha sorumlusu ve iki yardımcının yer aldığı 30 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi öğrenildi. TSK’nın PKK’ya ait yurt içi ve yurtdışı uzantılarına iliÅŸkin hedeflerini vurmasının ardından örgütün lider kadrosunun paniÄŸe neden olduÄŸu kaydedildi. Örgütteki lider kadronun korku halleri telsiz konuÅŸmalarına yansıdı. Operasyonda örgütün lider kadrosundaki Bayık ve Karayılan’ın öldürülüp öldürülmediÄŸi araÅŸtırılıyor. TSK ise havadan ve karadan operasyonu sürdürüyor. 
 
KORKULARINDAN SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYORLAR
 
Artan operasyonlar Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi elebaşlarında paniğe neden oldu. Hainler korkularından sürekli yer değiştiriyor ve telsiz konuşması yapmaktan kaçınıyor
 
BaÅŸbakan Yıldırım’ın “PKK’lıların yurt içinde kümelendiÄŸi 10-12 yer var, buralara gireceÄŸiz, her taşın altına bakacağız” sözleriyle kast ettiÄŸi terör kamplarını taranacak.
 
Ä°ÅžTE HER TAÅžIN ALTINA BAKILACAK O KAMPLAR!
 
BaÅŸbakan Binali Yıldırım, önceki gün Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki askeri birlikleri ziyaret etti. Ziyareti sırasında ise terörle mücadele yeni bir dönemin baÅŸladığını, taarruza geçildiÄŸini; her taşın arkasına her maÄŸaraya girileceÄŸini ifade etti. Daha sonra ise hudut geçiÅŸlerinin kontrol altına alınması gerektiÄŸini ve PKK’lıların yurt içinde kümelendiÄŸi 10-12 yerin olduÄŸunu belirterek buralara operasyon yapılacağını söyledi.
 
HÄ°LTÄ°YLE KAZIYORLAR
 
Yıldırım’ın bu açıklamasından sonra PKK’nın Türkiye sınırları içindeki alanlar merak konusu oldu. Güvenlik uzmanı ve eski özel kuvvetler personeli Abdullah AÄŸar, bu kamplar ve yerleriyle ilgili ÅŸu bilgileri paylaÅŸtı: “Söz konusu alanlar sınır bölgesinden, Hakkari ve Şırnak’tan baÅŸlıyor. Daha sonra Van-AÄŸrı, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır hattını izliyor. Arazi ÅŸartları çok sert. Yüksek daÄŸların vadilerinde, hilti ile açtıkları maÄŸaralarda gizleniyorlar. Belli bir alanda kamp kurup, yerleÅŸik düzende yaÅŸamıyorlar, gizleniyorlar. Zaman içinde çok katlı maÄŸaralar, depolar, sığınıklar yaptılar.”
 
Ä°HA’lar bulacak
 
“Güvenlik güçleri tarafından bu alanlar temizlenecek. Ancak bu kolay ve kısa bir süreç olmayacak. PKK’nın yaÅŸam alanı bulduÄŸu yaklaşık 20 bölge var. Güvenlik birimleri öncelikle bu alanları havadan Ä°HA’lar ile tespit edecek. Güvenlik güçleri karadan alana inip metrekare metrekare arama yapacak. Operasyonların ise taarruz helikopterleri ve savaÅŸ uçakları ile desteklenmesi gerekiyor. Bu süreç zorlu ve uzun geçecek. Çünkü örgüt de bu alanlara girilmesin diye her alanını bubi tuzakları ve el yapımı patlayıcılar ile döşedi. Ayrıca ellerinde sofistike silahlar dediÄŸimiz güdümlü tank ve uçaksavar füzeleri olduÄŸunu da biliyoruz. Kolay bir süreç olmayacak.”
 
 
BU BÖLGELER TARANACAK
 
- Hakkari: Yüksekova ile Dağlıca arasındaki İki Yakalar, Cilo Bloğu, Buzul Dağı, Oramar-Dağlıca- Balkayalar Bloğu, Çağlayan-Güvendağı- Karadağ bölgesi,Şemdinli bloğu
 
- Şırnak: Beslerdereler, Gabar Dağı, Cudi BloÄŸu, Hezil Çayı’dan baÅŸlayarak sınır bloÄŸu, Altıntepeler-Düğün Dağı-Gürvil Dağı-Büyükkaya Tepe bloÄŸu, Kato bloÄŸu
 
- Siirt: Herkekol, Yazlıca bloğu
 
- Van: Tendürek
 
- Ağrı: Ağrı Dağı Bloğu
 
- Diyarbakır-Bingöl: Hani, Lice, Kulp, Dicle, Ergani
 
- MuÅŸ: Åžen Yayla
 
- Tunceli: Aliboğazı, Şeytan Deresi
 
- Hatay: Amanoslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.