Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da başörtülü velileri okula sokmadılar

Fransa'da başörtülü olduğu için iki annenin çocuklarını okula bırakmaları engellendi. Jandarma ve belediye olaya müdahale etmek zorunda kaldı.



Pazartesi sabahı, Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika’nın güneyindeki Bonifacio ÅŸehrinde ilkokula giden çocuklarını okula bırakmak için onlara eÅŸlik eden iki başörtülü velinin, diÄŸer veliler tarafından okul giriÅŸinde yolları kesilerek okula girmeleri engellendi.

Jandarmanın müdahalesi sonrası başörtülü anneler çocuklarını okula bırakabildi. 

"GÜVENLİK GEREKÇESİYLE OKULA ALMADILAR"

Bonifacio Belediye BaÅŸkanı Jean-Charles Orsucci, olayı bir ‘kaza’ olarak nitelendirdi ve başörtülü kadınları okula sokmayan velilerin bunu güvenlik amacıyla yaptıklarını savundu. Belediye BaÅŸkanı velilerin kendilerini güvenlik görevlisi yerine koymalarının kabul edilemez olduÄŸunu, Fransa’da yasaların çok açık olduÄŸunu belirterek, "Çocukları başörtüsü takmadığı sürece başörtülü annelerin çocuklarına okula giderken refakat etmeleri yasal bir haktır" dedi.

Belediye BaÅŸkanı, “sadece iki başörtülü kadını” hedef alan velilerin ırkçı olmadığını da iddia etti.

Fransız medyasında geniş yankı uyandıran habere göre başörtülü kadınların okula girmesini engelleyen iki veli hakkında güvenlik güçleri yasal işlemde bulunmadı, adli soruşturma açılmadı. Okula girmeleri engellenen başörtülü kadınların da olaydan şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.