Sosyal Medya

Güncel

12 noktayı temizleyeceğiz

Diyarbakır ziyaretinde korucularla bir araya gelen Başbakan Yıldırım, “Artık teröristin gelmesini beklemek yok. Van ve Hakkari’deki gibi teröristin üstüne üstüne gideceğiz” ifadelerini kullandı.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’yu cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen yeni yatırım planını açıkladığı Diyarbakır’da “korucu zirvesi” de yaptı. Edinilen bilgilere göre, korucularla yapılan toplantıda BaÅŸbakan Yıldırım, yeni güvenlik stratejisiyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. Bazı komutanlar ve Emniyet yetkililerinin de hazır bulunduÄŸu toplantıda, “Artık teröristin gelmesini beklemek yok, Van ve Hakkari’deki gibi teröristin üstüne gideceÄŸiz. 

KORUCULARA YENÄ° Ä°MKANLAR 

Askerimiz, polisimiz, korucumuz omuz omuza, operasyonlar sonuna kadar sürecek” dediÄŸi öğrenilen Yıldırım, bir korucunun verilen ÅŸehitlere vurgu yaparak kullandığı, “PKK ile kan davamız var” sözleri üzerine, “Onlarla sadece sizin deÄŸil, 79 milyonun kan davası var” ifadesini kullandığı kaydedildi. Yıldırım’ın, “Önce kendi evimizi temizleyeceÄŸiz, operasyonlar sonuna kadar sürecek. Bunlar Kürt halkını asla temsil etmiyor, Kürt halkının düşmanları” deÄŸerlendirmesinde bulunduÄŸu belirtildi. 
Yayımlanan son KHK’lerle görev alanı geniÅŸletilen ve farklı illerde de görev alabilmelerine imkan saÄŸlanan korucuların, silahlar konusundaki beklentileri de giderilmiÅŸti. Görüşmede, ÅŸu detayların da gündeme geldiÄŸi öğrenildi: 
- Bazı korucular, doÄŸrudan iletiÅŸim için İçiÅŸleri Bakanlığı bünyesinde “Koruculuk Daire BaÅŸkanlığı” oluÅŸturulmasını talep etti. BaÅŸbakan’ın talimatıyla İçiÅŸleri Bakanı Soylu, çalışma baÅŸlattı. 
- Sigorta ve maaÅŸ artışı beklentisi üzerine Yıldırım’ın, “Siz de, asker ve polisle aynı iÅŸi yapıyorsunuz, özlük haklarınızla ilgili düzenleme en kısa sürede yapılacak” mesajı verdiÄŸi bildirildi. 
- Son dönemde kırsaldaki operasyonlara aktif olarak katılan korucuların durumu da gündeme geldi. Özellikle genç korucuların “uzman erbaÅŸ” olması konusunda çalışma yapılacak. 
- Bazı bölgelerde, “Korucu timleri” deÄŸerlendiriliyor. Bu konuda Bakanlık çalışma yapacak. 

Nerede olurlarsa olsunlar!

Yıldırım, ÅŸehitlerin verildiÄŸi Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki 2. Hudut Tugay Komutanlığı birliklerini ziyaret ederek, operasyona giden Mehmetçikleri uÄŸurladı. Yıldırım, askerlere seslenirken, “Savunmada deÄŸil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında, hangi maÄŸaranın içinde bu alçaklar varsa bulup etkisiz hale getireceÄŸiz” ifadelerini kullandı. 

12 NOKTA KALDI

Yeni İçiÅŸleri Bakanı Soylu’nun daha sık bölgede olacağını vurgulayan Yıldırım,  “Bütün gücümüzü varımızı yoÄŸumuzu bunların yurtiçinde kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle bu alçak terör örgütünü hizaya getireceÄŸiz. Sizlere güveniyoruz. Bütün millet sizin duacınızdır” dedi. Yıldırım, operasyonda elinden yaralanan bir askerle de sohbet etti.  

Kahraman Tendürek ÅŸehitlerini ÅŸafakta uÄŸurladı

BaÅŸbakan Yıldırım, Diyarbakır’daki yoÄŸun mesaisinin ardından programında olmamasına karşın önce Van’a geçti. Tendürek’te çok sayıda teröristi etkisiz hale getirirken ÅŸehit düşen 8 MehmetçiÄŸi memleketlerine uÄŸurlama törenine katıldı. 

BAKANLAR DA GELDÄ°

Sabah 04.30’da, Van Jandarma AsayiÅŸ Kolordu Komutanlığı’ndaki törende BaÅŸbakan Yıldırım’a, kabineden BaÅŸbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve yeni İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu da eÅŸlik etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.