Sosyal Medya

Güncel

STK'lardan teÅŸvik paketine ilk tepki

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘yatırım ve kalkınma projesi’ bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca memnuniyetle karşılandı.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘yatırım ve kalkınma projesi’ bölgedeki sivil toplum kuruluÅŸlarınca memnuniyetle karşılandı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerine yönelik baÅŸlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi sivil toplum kuruluÅŸlarınca heyecanla karşılandı.

“BU TERÖRÃœN KURUTULMASI LAZIM”

MÃœSÄ°AD Batman Åžube BaÅŸkanı Suat Özdemir yaptığı açıklamada, BaÅŸbakanın açıkladığı yatırım hamlesinin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.  Özdemir, gelecek 4 yılda hem özel sektör hem de kamunun yapacağı 140 milyar liralık yatırımların bölgeye çok büyük canlılık getireceÄŸini vurguladı. Özdemir, “Bu terörün, bataklığın kurutulması lazım. Bu anlamda istihdama yönelinmesi gerekiyor. Ä°nsanları terörden uzaklaÅŸtırmak için bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Anahtar teslim fabrikalara da bir an önce baÅŸlanması ve en kısa zamanda da bitirilmesi bölge açısından çok önemlidir. O yüzden de bu yatırım teÅŸvik paketini önemsiyoruz” dedi.

“UMUTSUZLUÄžU UMUDA ÇEVÄ°RDÄ°”

Uluslararası Stratejik Tahlil ve AraÅŸtırmalar Merkezi DerneÄŸi (USTAD) BaÅŸkanı Ahmet Akgül de BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın göreve geldiÄŸinden bu yana bölgeye ziyaretlerinin sürdüğünü belirtti ve bu ziyaretlerin kente verilen deÄŸeri gösterdiÄŸini söyledi. Akgül, huzur ve refahın saÄŸlanması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını net bir dille ifade eden BaÅŸbakanın DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'yu yeniden yapılandırmaya yönelik açıklamalarının umutsuzluÄŸu umuda çevirdiÄŸini belirtti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Başbakan Yıldırım'ın bölgeye huzurun geleceğinin sözünü verdiğini söyledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.