Sosyal Medya

Dünya

Türkiye için bomba ihbarı yaptı, ABD sınırdışı etti

ABD'de bir gemide Türkiye için bomba ihbarı yapan E.Z, ABD tarafından sınırdışı edildi, havalimanında polis gözaltına aldı.



ABD'de bir gemide Türkiye için bomba ihbarı yapan E.Z, ABD tarafından sınırdışı edildi, havalimanında polis gözaltına aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan on-line “155 ihbar hattı”na yapılan canlı bomba ihbarı, yetkilileri alarma geçirdi. Ä°hbar hattına, “Mersin’in Gülnar Ä°lçesi’nde yapılacak konserde canlı bomba kendisini patlatacak” iddiasında bulunuldu. Polis, söz konusu konserin Mersin’in düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun yıldönümünde düzenleneceÄŸini, aynı gün bir dizi kutlamanın yapılacağını belirledi.

GEMÄ°NÄ°N Ä°NTERNET KAFESÄ°NDE

Siber Suçlarla Mücadele ekibi de boÅŸ durmadı. Ekip, ihbarı yapan kiÅŸinin IP adresinin ABD/ Miami’de bulunan “Carnival Cruise Line” isimli bir denizcilik ÅŸirketine ait olduÄŸunu tespit etti. Polis, “ABD 7/24 Ulusal Temas Noktası” ile iletiÅŸime geçti, son günlerde yaÅŸanan terör olaylarını ve oluÅŸan hassasiyeti dile getirerek yardım istedi. ABD Adalet Bakanlığı, durumun ciddiyeti üzerine ilgili ÅŸirketle iletiÅŸime geçti.

 

ABD’li yetkililer, şüphelinin IP adresinin ihbar sırasında Ensenada/ Meksika’da bulunan ve Long Beach/California’ya doÄŸru yola çıkacak olan geminin internet kafesinde bir bilgisayara ait olduÄŸunu bildirdi. Geminin güvenlik kameralarını da incelemeye alan yetkililer, paylaşımı yapan E.Z.’nin Türk vatandaşı olduÄŸunu tespit etti. ABD’li yetkililer, bunun üzerine gemide çalışan E.Z.’yi sınırdışı etti. Türkiye’ye gönderilen E.Z., Ä°stanbul Terörle Mücadele (TEM) Åžube Müdürlüğü ekiplerince Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kaynak : Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.