Sosyal Medya

Dünya

Almanya'dan bir skandal daha!

Almanya güvenlik gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı video konferansla bağlatmadı ama PKK'lı Bayık ve PYD'li Müslim'e izin verdiler.



Almanya’nın Köln kentinde 31 Temmuz'daki Demokrasi Mitingi'ne CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın video konferansla baÄŸlanmasını mahkeme kararıyla yasaklayan Almanya, terör örgütü PKK’nın aynı kentteki mitinginde, örgütün başı Cemil Bayık’ın görüntülü mesajının yayınlanmasına izin verdi.

KÃœRT FESTÄ°VALÄ° ADI ALTINDA PKK ÅžOVU YAPILDI

Almanya'nın Köln kentinde “Kürt Festivali” adı altında düzenlenen miting, terör örgütü PKK’nın ÅŸovuna dönüştü.  Almanya’daki Türklerin 15 Temmuz darbe giriÅŸimini protesto için 31 Temmuz’da miting düzenlendiÄŸi Duetzer Rıhtımı’ndaki mitinge binlerce örgüt sempatizanı katıldı. Kandil sorumlularından Cemil Bayık’ın görüntülü mesajının ekrana yansıtılmasına Almanya tarafından müsaade edildi.

PYD LÄ°DERÄ° SALÄ°H MÃœSLÄ°M DE KATILDI

PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim de sahnede bir konuÅŸma yaptı. Müslim konuÅŸmasında Türkiye’ye hakaretlerde bulundu. Almanya böylece Demokrasi Mitingi’nden 5 hafta sonra terör örgütü olarak kabul ettiÄŸi PKK’nın lider kadrosu veyandaÅŸlarına mesaj izni vermiÅŸ oldu.

PKK’lı terörist Bayık, Köln’deki PKK mitingine görüntülü mesaj gönderdi

ALMANLAR ‘PKK TERÖR ÖRGÃœTÃœ’ DEMESÄ°NE RAÄžMEN BAYRAKLARA Ä°ZÄ°N VERDÄ°

PKK mitingi öncesi Köln Polis Åžefi Jürgen Mathies, PKK’nın Almanya tarafından terör örgütü olarak kabul edildiÄŸini hatırlattı ancak mitingde Abdullah Öcalan resimlerinin taşınmasına izin vereceklerini söyledi. Mathias bu izne raÄŸmen “PKK sembollerinin taşınmasına izin vermeyeceÄŸini” belirtti

PKK mitinginde çocukların ellerine oyuncak silah verilmesi tepki çekti.

DARBE KARÅžITI MÄ°TÄ°NGDE ERDOÄžAN’IN  BAÄžLANTI YAPMASI YASAKLANMIÅžTI

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın 31 Temmuz’daki Demokrasi Mitingi’ne video konferans yöntemiyle baÄŸlanması Almanya Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla engellenmiÅŸti. Alman siyasetçiler de Türkiye’deki siyasal tartışmaların Almanya’daki Türk toplumunu etkileyeceÄŸini iddia ederek mahkemenin bu kararına destek vermiÅŸlerdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Alman Sol Parti Genel Başkanı Bernd Riexinger de gösteride yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.