Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu'ndan Ermeni iddiaları açıklaması

Bakan Çavuşoğlu, tarihi açıdan hassas konuların siyasilerin insafına bırakılmaması gerektiğini söyledi



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermeni meselesi gibi sorunların siyasetçilerin insafına bırakılamayacağını söyledi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert’in, Alman Meclisi’nin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyan kararıyla ilgili yaptığı açıklamayı deÄŸerlendirdi:

“Açıklamada ‘soykırımın’ hukukta belirli bir tanımı olduÄŸunun ve ancak yetkili mahkemeler tarafından deÄŸerlendirilip tespit edilebildiÄŸinin vurgulanması doÄŸru bir yaklaşımdır. Tarihi ve insani bakımdan son derece hassas olan bu mesele parlamentoların siyasi takdirine ve siyasetçilerin insafına bırakılamaz. Esasen hep söyleye geldiÄŸimiz üzere bunun hukuki bir konu olduÄŸunu Alman Hükümeti de 2 Eylül’de yaptığı açıklamayla teslim etmiÅŸtir.”

Seibert, 2 Eylül’de Berlin’de yaptığı açıklamada, Alman Meclisinde alınan 1915 olaylarına dair karara iliÅŸkin, bu tür kararların hukuki baÄŸlayıcılığı bulunmadığını, bunun da Meclis’in internet sayfasında yer aldığını ifade etmiÅŸti. Seibert, soykırımın yasal olarak belirli bir tanımı bulunduÄŸunu, bunun da ilgili mahkemelerce tespit edildiÄŸini dile getirmiÅŸti.

DİYALOG KANALLARINI AÇIK TUTALIM

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°sveç DışiÅŸleri Bakanı Margot Wallström ile de telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Wallström’ün Türkiye’yi ziyaret talebi ele alınırken, Ä°sveçli Bakan’ın 14 AÄŸustos’ta Türkiye aleyhinde sosyal medya hesabında paylaÅŸtığı mesaj da gündeme geldi. ÇavuÅŸoÄŸlu, söz konusu paylaşıma yönelik, yanlış ve eksik bilgiye dayalı mesajların verilmemesi için diyalog kanallarının açık tutulmasının önemini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.