Sosyal Medya

Güncel

Türkiyeye tuzak! YPG'nin İngiliz savaşçıları Münbiç'te TSK'yı bekleyecek!

ABD destekli PKK'nın Suriye uzantısı YPG saflarında savaşan İngiliz grup, TSK'nın Münbiç'e ilerlemesini durdurmak için yola çıktıklarını açıkladı



Suriye'nin kuzeyinde koridor için savaşan ABD destekli PKK'nın Suriye kolu YPG milisleri ile birlikte savaşan gönüllü İngiliz tugayı Bob Crow, TSK'nın ilerlemesini durdurmak için Münbiç'e doğru yola çıktıklarını açıkladı. Bob Crow grubu sosyal medya hesaplarından, Münbiç'e doğru ilerleyen TSK'nın ilerlemesini durdurmaya çalışacaklarını açıkladı.

Middle East Eye'dan Graeme Baker'ın haberine göre, YPG içinde savaşan Britanyalılardan müteşekkil "Bob Crow Tugayı" Münbiç'e doğru yola çıktı. Grubun Münbiç'e hareketlenmesinin, Türkiye'nin YPG içinde savaşan yabancıları da 'terörist' sayacağını açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

YPG'ye destek veren İngiliz grubun, Münbiç'e Rakka cephesinden gittiği belirtiliyor. Grub sosyal medya hesabından Münbiç'e 11 kilometre yaklaştıklarını belirterek, "Biz büyük ya da küçük tüm düşmanlara karşı devrimi savunmak için geldik. Biz Rakka'dan Münbiç'e doğru gidiyoruz." denildi.

PKK'nın saflarında birlikte savaşan 100 civarında ABD'li, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunuyor.

BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın danışmanlarından Yunus Akbaba birkaç gün önce, 'Bunlar (YPG) terör örgütü. Bunların flaması altında çatışan herkes de terörist olarak kabul edilecektir' açıklaması yapmıştı. Akbaba açıklamasında, "Bu grupların YPG'ye destek vermek üzere katılımlarını engellemek, geldikleri ülkelerin sorumluluÄŸundadır. Onlar ne olursa olsun, terörist grupların bayrağı altında savaşırlarsa müttefik ülkelerin üyesi olup olmadıklarına bakılmaksızın, Türk kuvvetlerini karşısında bulacak" ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.