Sosyal Medya

Dünya

G20'de istenmeyen adam 'Obama'

ABD Başkanı Obama, G20 zirvesi için geldiği Çin'de diğer liderler gibi Dışişleri Bakanı tarafından değil, daha alt seviyede bir yetkili tarafından karşılandı. Ayrıca uçağın önüne protokol gereği kırmızı halının serilmemesi de dikkat çekti.



ABD Başkanı Obama ve beraberindeki ABD heyetinin G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için geldiği Çin'deki diplomatik karşılanış biçimi tartışma yarattı.

NTV canlı yayınında diplomatik karşılama mesajına dikkat çeken Ahmet Yeşiltepe, diğer ülke liderlerini uçaklarından indikleri anda Dışişleri Bakanı karşılarken, Obama'yı ise daha alt seviyede bir görevlinin karşıladığını söyledi.

Yeşiltepe, "Ayrıca Obama'nın uçağına yanaşan merdiven uçağın ön değil arka kapısına konumlandırılırken, uçağın önüne protokol gereği serilen kırmızı halının da olmaması dikkat çekti" dedi.


ABD Başbakanı Barack Obama, dün G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Çin'in Hangzhou kentine geldi.

Çin'in başkenti Hangzhou, bu yıl 11'incisi düzenlenen G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil edeceği zirveye ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak.

Liderler, Suriye ve terör konularının gündemin ilk maddeleri arasında yer alacak zirveye için Hangzou kentine gelmeye başladı. ABD Başkanı BarackObama da, yarın başlayacak zirve öncesinde bugün Hangzhou kentine geldi. Çinli yetkililer tarafından karşılanan Obama, daha sonra havalimanından zırhlı aracıyla uzaklaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.