Sosyal Medya

Güncel

Putin: Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak amacıyla bulunduğu Çin'in Hangzhou kentinde Rusya lideri Putin ile görüştü



Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak amacıyla bulunduğu Çin'in Hangzhou kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

"Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz" diyen Rusya lideri Putin, "Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz. Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesine ilişkin, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak." dedi.

Erdoğan, Putin ile TSİ 18.10'da bir araya geldi. Shangri La Otel'de gerçekleşen görüşme öncesi Erdoğan ve Putin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Enerji konularında yapılan görüşmeler olduğunu ve bunları değerlendirme fırsatı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Bu anlamda da özellikle atacağımız adımlar inanıyorum ki süreci çok daha güçlü kılacaktır." diye konuştu.

Putin'in heyetindeki isimleri tanıtmasının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da heyetinde BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın bulunduÄŸu belirtti. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.