Sosyal Medya

Güncel

GannuÅŸi: 'O gece liderliÄŸin niÅŸanesi oldu'

"Askerlerin büyük çoğunluğu darbe karşıtı olduğunu gösterdi. 15 Temmuz aynı zamanda Türkiye'nin tek olmadığının ve İslam dünyasının önderi olduğunun da nişanesi oldu'



Yeni Åžafak'tan Kübra Türk'ün haberine göre; 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası çeÅŸitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Tunus Nahda Hareketi lideri RaÅŸid el-GannuÅŸi, Yeni Åžafak'a açıklamalarda bulundu.GannuÅŸi, 15 Temmuz akÅŸamında neler yaÅŸadıklarını anlattı.

SOKAKLARA ÇIKILMASINI SÖYLEDİK

Siyasiler ve hükümet yetkilileriyle bir toplantıda oldukları sırada darbe giriÅŸimini haber aldıklarını söyleyen GannuÅŸi, toplantının bir anda darbe giriÅŸimini takip eden bir meclise dönüştüğünü anlattı. Gece hemen bir bildiri yayımladıklarını belirten GannuÅŸi, "Bildiride daha CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan halkını meydanlara davet etmeden biz Türk halkının sokaÄŸa çıkması gerektiÄŸini söyledik. Bu bildiride darbe giriÅŸimini çok sert bir biçimde kınadık. Ve Türk halkını seçilmiÅŸ hükümete sahip çıkmaya davet ettik. Ardından ErdoÄŸan'a ulaÅŸmak için CumhurbaÅŸkanlığı ofisini aradık. Ancak ErdoÄŸan'a ulaÅŸamadık. Sonrasında CumhurbaÅŸkanlığı sekreteryalarından birisiyle irtibata geçtik ve dedik ki Türk halkı derhal sokaÄŸa inip, demokrasisine sahip çıkmalı. Türk halkının özüne dönmesi gerekiyor" diye konuÅŸtu.

HALK, GENERALLERDEN ÃœSTÃœNDÃœR

"O gece sadece Türkiye'ye has bir gece deÄŸildi, tüm Müslümanları ve Ä°slam alemini ilgilendiren bir geceydi" diyen GannuÅŸi, "Bir tarih bitti ve yeni bir çaÄŸ açıldı. Bu geceyle Türkiye'deki darbeler tarihi sonlandı. Türk halkının gerçek tarihi baÅŸladı. Türk halkı o gece demokrasi ehli olduÄŸunu gösterdi. Ve Türk halkı dünyaya, halkların generallerden çok daha üstün olduÄŸunu ispatladı. Ä°nsanın imanı ve iradesi silahlardan çok daha kuvvetlidir. Askeri vesayet sona erdi, yerine tam olarak halkın iradesi geldi" ifadelerini kullandı.

O GECE LİDERLİĞİN NİŞANESİ OLDU

GannuÅŸi, darbe giriÅŸimi sonrasında FETÖ'ye baÄŸlı iÅŸbirlikçi askerlerle halkın yanında olan askerlerin birbirinden ayrıldığını söyleyerek, "Askerlerin büyük çoÄŸunluÄŸu darbe karşıtı olduÄŸunu gösterdi. 15 Temmuz aynı zamanda Türkiye'nin tek olmadığının ve Ä°slam dünyasının önderi olduÄŸunun da niÅŸanesi oldu. Atatürk'ten bu yana Türkiye muhtemelen bu kadar güçlü bir liderlik görmedi. Dünyadaki o liderlik boÅŸluÄŸu ErdoÄŸan ile dolmuÅŸ oldu. Ben o yüzden hep ÅŸunu söylüyorum: 15 Temmuz sadece Türklere özel bir gece deÄŸildi, tüm Ä°slam dünyasının gecesiydi. O gün demokrasi ve halkın tarihi baÅŸladı. Askerlerin, halkın geleceÄŸiyle oynama lüksü de ellerinden alındı” dedi. Demokrasinin hadimi olduÄŸunu söyleyen Batılı ülkelerin darbe kalkışmasındaki tavırlarına dikkat çeken GannuÅŸi, "Batılı ülkelerin darbeye karşı olduklarını belirtmeleri ve Türkiye'ye ziyaretlerde bulunmaları beklenirdi. Batı'nın darbeye karşı koyan Türk halkı ve hükümetinin kararlılığını desteklemesi gerekirdi, ancak bu olmadı. Darbe karşısındaki tutumları, üzüntü verecek derecede iki yüzlü ve silikti" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Tunus halkı olarak Türk halkını tebrik ettiklerini belirten GannuÅŸi, "Türk halkı tüm dünyaya, özelde de Ä°slam alemine önemli mesajlar verdi" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.