Sosyal Medya

Güncel

Rus stratejistten önemli iddia: Suriye'ye 8 bin Türk askeri!

Rus dış politikasının "babası" Dugin'in sitesinde önemli iddiaları aksettiren bir yazı yayımlandı



Türkiye'nin Cerablus'a yönelik baÅŸlattığı Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili ÅŸifreler çözülüyor. Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in danışmanı Alexander Dugin'in ingilizce yayın yapan sitesi olan katehon.com'da Valentin Vasilescu imzasıyla yayınlanan yazıda, 24 AÄŸustos'ta baÅŸlayan Cerablus operasyonu öncesi, Türk-Rus ve Suriyeli yetkililer arasında birkaç aÅŸamalı görüşmeler yapıldığı iddia edildi. Bu görüşmelerin sonuncusunun BaÄŸdat'ta gerçekleÅŸtiÄŸi öne sürülen yazıda, son görüşmede, Türkiye 'nin eylemlerinin kontrolü ve sınırlanmasının masaya yatırıldığı kaydedildi

Rus kaynaklı birçok siyasi analiz sitesinde de paylaşılan yazıda, Türkiye'nin Suriye'ye sekiz bin asker sokabileceÄŸine dair bir anlaÅŸma yapıldığı, anlaÅŸma çerçevesinde, Türkiye'nin iki mekanize tugayı, bir topçu alayı, özel kuvvetler taburları, F-16 filosu, helikopterler, amfibi gücü ve ulaşım araçlarını da sınırötesine taşıyabileceÄŸi hususunda mutabakat saÄŸlandığının altı çiziliyor

Anlaşmanın ikinci bölümü ise Türkiye'nin hangi sınırlar arasında hareket edeceği konusu. Yazıda verilen bigilere göre, Türkiye, Cerablus'un batısında DAEŞ'in bulunduğu Azez şehrine doğru Özgür Suriye Ordusu ile ilerlemesi için bir anlaşma sağladı.

YPG KONUSUNDA DA ANLAÅžILDI

Terör örgütü PYD'nin askeri kanadı YPG'nin hedeflerini büyüterek Haseke'de Esad ordusuna saldırmasının önemli bir süreç olduÄŸuna vurgu yapan Valentin Vasilescu,  bundan dolayı masada PYD'ye karşı anlaÅŸmada daha rahat bir mutabakat olduÄŸunu da vurguladı. Bu anlaÅŸma Ã§erçevesinde, PYD'nin Fırat'ın doÄŸusuna çekilmesi için TSK'nın yapacağı operasyonlara, Rusya yeÅŸil ışık yaktı.

AnlaÅŸmada yer alan diÄŸer bir mutabakat konusu da, Türk savaÅŸ uçaklarının Suriye'deki varlığı... Elde edilen bilgilere göre, Rusya, Türk savaÅŸ uçaklarının Suriye'deki varlığı için S-400 savunma sistemlerinde yeni bir düzenleme yaptı.

TSK'YA YAKIN GRUPLAR HALEP'TEN ÇEKİLECEK!

Aynı yazıda, Türkiye, Suriye ve Rusya'nın istihbarat konusunda da anlaÅŸtığı öne sürülüyor. Bu çerçevede, Türkiye'ye yakın olan Halep'teki muhalif gruplar geri çekilecek. Dugin'e göre, bu aynı zamanda Esad ordusunun Halep'te kazanacağı bir zaferi de iÅŸaret ediyor.

SURÄ°YE VE TÃœRK ORDUSU ORTAK HAREKET EDECEK

Anlaşmanın diğer bir konusu ise Türkiye ve Suriye ordusunun DAEŞ çevrelemek ve tasfiye etmesi konusunda ortak hareket etmesi. Yazıda, Türkiye ve Suriye'nin DAEŞ ve PKK'ya karşı sınır boyunca bir güvenlik koridoru oluşturacağı bilgisi de yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.