Sosyal Medya

Güncel

Putin: ErdoÄŸan bu konuda istekli

Erdoğan'la Çin'de yapacağı görüşmede Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini ele alacaklarını belirten Putin, Türk Akımı içinse "Eninde sonunda olacak" dedi.



Putin, "Bana göre G20'ye (dış politika) karışmasa daha iyi olur. Zira bunun için baÅŸka platformlar var. G20 her ÅŸeyden önce ekonomi sorunlarını konuÅŸmak için oluÅŸturulmuÅŸ bir alan. (…) Suriye sorununu konuÅŸmak içinse baÅŸka platformlar bulmak daha iyi. ÖrneÄŸin BM gibi" dedi.

RUSYA VE TÃœRKÄ°YE, SURÄ°YE KONUSUNDA ANLAÅžMAYA VARMAYI HEDEFLÄ°YOR'

Öte yandan Rusya ve ABD'nin Suriye konusundaki anlaşmalarını çok yakında ilan edebilecekleri bilgisini de paylaşan Putin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görüşmelerde 'çok büyük iş çıkardığını' kaydetti. 'Rusya ve partnerlerinin bu konudaki görüşmelerinin çok yavaş ilerlediğini fakat adım adım doğru yöne doğru gittiğini' belirten Putin ayrıca, "Rusya ve Türkiye de çözüm için anlaşmaya varmayı amaçlıyor" dedi.

Putin ve ErdoÄŸan'ın görüşme saati belli oldu Putin Bloomberg'in, Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerine iliÅŸkin bir sorusuna da  ÅŸu yanıtı verdi: "Türkiye'nin (Suriye'deki) eylemlerine gelince; Türk partnerlerimizle hem siyasal düzeyde hem de savunma ve dışiÅŸleri bakanları düzeyinde temas hâlindeyiz. Bu meseleyi ErdoÄŸan'la Çin'de gerçekleÅŸtireceÄŸimiz görüşmede de ele alacağız. Uluslararası hukuka uygun olmayan tüm eylemleri kabul edilemez buluyoruz."

'TÜRK AKIMI ENİNDE SONUNDA GERÇEKLEŞECEK'

Bu arada Putin, Türk Akımı doğal gaz boru hattı projesinin eninde sonunda hayata geçirileceğine inandığını da belirtti. Putin, "En azından projenin, Türkiye'nin iç pazarına sevkiyat imkanını artıracak olan birinci bölümünü (hayata geçireceğimize inanıyorum.) Ama Avrupalı partnerlerimiz isterse ve AB Komisyonu da bunu desteklerse proje doğalgaz transferi yapılacak biçimde genişletilebilir" diye de ekledi. "(Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin her alanda yeniden canlandırılmasını açıkça istediğini görüyoruz" diyen Putin, Rusya ve Türkiye'nin, Karadeniz, Ortadoğu ve global anlamda pek çok alanda çıkarlarının birbiriyle bağdaştığını da belirtti.

CLINTON'IN BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRENİN KİMLİĞİNİN ÖNEMİ VAR MI?'

ABD'de Demokrat Parti'ye yönelik siber saldırılara da değinen Putin, "Bir kez daha söylemek istiyorum: Bunun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Rusya, devlet düzeyinde bu işlerle hiçbir zaman uğraşmadı" dedi. Putin, açıklamalarına şöyle devam etti: "Hem (Demokrat Parti'nin ABD başkan adayı Hillary) Clinton'ın seçim kampanyası merkezine sızıp bazı bilgileri ele geçirenin kim olduğunun bir önemi var mı? Önemli olan, ele geçirilen bu bilgilerin içeriği. Aslında tartışma konusu yapılması gereken de bu içerik. Bunu yapanın kim olduğunun peşine düşmek gibi ikincil önemdeki sorunlarla toplumun dikkatini asıl sorunlardan uzaklaştırmamak gerek." 'KARŞIMDA

SORUMLULUK ALABİLEN İNSANLAR İSTERİM SOYADININ ÖNEMİ YOK'

ABD'nin kasımda yapılacak seçimlerde belirlenecek baÅŸkanının kim olmasını istediÄŸi sorusuna da yanıt veren Putin, "Karşımda sorumlu kararlar alabilen ve varılan anlaÅŸmaları uygulayan biri olmasını isterdim. Bu kiÅŸinin soyadının ne olacağınınsa hiçbir önemi yok" ifadelerini kullandı. DiÄŸer taraftan Rusya'nın, ABD'deki seçim sürecine müdahale etmediÄŸini ve etmeyeceÄŸini vurgulayan Putin, "Ama neler olduÄŸunu yakından izleyeceÄŸiz ve seçim sonuçlarını bekleyeceÄŸiz" dedi. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.