Sosyal Medya

Güncel

'Mısır ve Suriye ile normalleşme için uğraşıyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, "Mısır'la, Suriye'yle de ilişkileri normalleştirmek için uğraşıyoruz. Dış politikada ilişkileri normalleştirmek için Türkiye atağa geçti." dedi. Çözüm süreciyle ilgili olarak da "Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar. Çözüm artık milletle." açıklamasında bulundu.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, bakanlar ile birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸi "65. Hükümet'i̇n ilk yüz günü" konulu toplantıda konuÅŸtu. Yıldırım burada, Türkiye'nin Mısır ve Suriye ile iliÅŸkilerle ilgili ÅŸu sözleri sarfetti: 

"Rusya ile iliÅŸkilerimiz iyi deÄŸildi. Rusya ile Ä°srail ile iliÅŸkileri normalleÅŸtirdik. Mısır'la, Suriye'yle de iliÅŸkileri normalleÅŸtirmek için uÄŸraşıyoruz. Dış politikada iliÅŸkileri normalleÅŸtirmek için Türkiye ataÄŸa geçti. Türkiye bölgede herkesin umut baÄŸladığı bir ülkedir. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa dünyanın dengesi deÄŸiÅŸir."

Yıldırım çözüm sürecinin yeniden başlamayacağını, Türkiye'nin güvenliği sağlama konusunda kararlı olduğunu da belirtti:

"Terörle mücadele yeni bir anlayışla devam ediyor. Ülkenin yer yerinde can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Pazar günü Doğu ve Güneydoğu'yu kapsayan yeniden kalkınma projesini de devreye alacağız. Bunun detayları Diyarbakır'da açıklanacak.Bu hainlerin hendeklerle, çukurlarla verdiği zarar 10 milyon dolar civarında. Bu zararları 3 yıl içinde ortadan kaldıracağız. Bir yıl içinde bu insanların hepsine evlerini teslim edeceğiz. Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda kararlı. Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar. Çözüm artık milletle. Bu terör örgütlerinin Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın PKK sorunu var.Kentlerde bunu kontrol altına altık şimdi güvenlik güçlerimiz kırsalda çalışıyor"

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.