Sosyal Medya

Güncel

Hüseyin Çapkın'a 3 ayrı dosyadan sorgu

İstanbul eski Emniyet Müdürü Çapkın, FETÖ soruşturması kapsamında 3 ayrı konudan sorgulanacak



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında, 30 AÄŸustos'ta Ä°zmir'in ÇeÅŸme'de ki villasında Ä°stanbul Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Ä°stanbul eski Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın'ın aynı gün akÅŸam saatlerinde uçakla Ä°stanbul'a getirildiÄŸi ortaya çıktı.

ÇAPKIN, SAVCI TARAFINDAN EMNİYETTE SORGULANACAK

Çapkın'ın saÄŸlık kontrolünden geçirildikten sonra görev yaptığı dönemde makamının da bulunduÄŸu Vatan Caddesi'ndeki Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'nün B bloÄŸunda bulunan nezarethaneye konuldu. Çapkın'ın, soruÅŸturmayı yürüten savcı tarafından emniyette 'Ä°stanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ifadeleri', '17/25 Aralık operasyonları' ve 'FETÖ' soruÅŸturması kapsamında 3 ayrı konuda sorgulanacağı öğrenildi. Aynı operasyon kapsamında Çapkın'ın yanısıra gözaltına alınan 2 kaymakam ve bir merkez valisinin de emniyetteki iÅŸlemleri devam ediyor.

Ä°STANBUL ESKÄ° VALÄ°SÄ° HÃœSEYÄ°N AVNÄ° MUTLU DA AYNI SORUÅžTURMADA TUTUKLANMIÅžTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3'ü kaymakam olmak üzere toplam 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak:DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.