Sosyal Medya

Güncel

Yeni bir parti kuruldu

Türkiye’nin 91'inci partisi Osmanlı Partisi oldu.



Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; hilal üzerine Arapça Elif ve Vav yazılı parti, “Lider Türkiye” sloganıyla” siyasi hayatına merhaba dedi. Osmanlı Partisi Genel BaÅŸkan Ä°brahim Ãœnye; kısa bir sürede tüm Türkiye’de teÅŸkilatlarını oluÅŸturarak ilk seçimlere katılmayı hedeflediklerini açıkladı.

Osmanlı Partisi Genel BaÅŸkanı Ä°brahim Ãœnye Türkiye’deki siyaseti deÄŸiÅŸtireceklerini belirterek ”Hiç bir ÅŸeyin eskisi gibi olmayacağını, her ÅŸeyin kurumsal bir yapıya oturtacağız” dedi.

Ä°ÅŸte yeni partinin genel baÅŸkanının ilk açıklaması; “Önümüzdeki günlerde Parti Yönetimi olarak bir kampa girip, eÄŸitimlerimizi tamamlayarak projelerimizi açıklayacağız. Ãœlkemizin en ucra köşesine kadar ulaÅŸacağız.

Her kapıyı çalıp sıkmadık el girmedik gönül bırakmayacağız. Osmanlı Partisi ve mensupları, ”Müslüman Türk milletinin” baÄŸrından çıkmış olup, bu necip millete hizmet etmek için gece gündüz çalışacaktır. Bundan kimsenin endiÅŸesi olmasın. Bu çıkmazdan kurtulmak için hiç bir plan ve program üretemeyen Ä°ktidar ve Muhalefet, bu milletin vebalini ödeyemez. Partimizin; Ãœlkemiz ve tüm Dünya Müslümanları için ürettiÄŸi projeleri çok yakında bu aziz milletle paylaÅŸacağız.

Bizi parçalara ayıranlar görecekler ki ecdadımızın ayak bastığı tüm toprakları -Türk Ä°slam BirliÄŸi- adı altında yeniden ÅŸaha kaldıracağız. Hiç kimse Müslüman topraklarında at oynatamayacaktır. Osmanlı Partisinin Tüm Ä°slam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

PARTÄ° CENNETÄ° TÃœRKÄ°YE

30 kişinin bir araya gelip parti kurabildiği Türkiye'de resmi olarak tam 91 tane daha siyasi parti faaliyet gösteriyor. Muhafazakarlıktan Troçkizme, Kemalizmden sekülerizme kadar farklı ideolojileri temsil eden bu partiler ilginç isimleri ve logolarıyla da dikkat çekiyor. Bu partileri tek tek inceleyen Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayımlanan kararlarıyla bunlardan 6 tanesi hakkında kesin hesap denetimlerinin gerçekleşmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yapılmasına karar verdi.

Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerine 16 siyasi parti katıldı ve bunlardan 4'ü, AKP, CHP, MHP ve HDP yüzde 10 seçim barajını aşarak TBMM'de temsil ediliyor. Bu 4 parti haricinde Türkiye'de siyasi partiler kanununa göre kurulmuş tam 90 parti daha politika sahnesinde var olmaya çalışıyor.

2000 SONRASI TAM 83 PARTÄ° KURULMUÅž

Vikipedi'den derlenen bilgilere göre 2000 yılından sonra Türkiye'de tam anlamıyla bir siyasi parti patlaması yaÅŸanmış. Bugün siyasi partiler kanununa göre varlığını sürdüren 94 partiden tam 83’ü 2000 yılı sonrasında kurulmuÅŸ. Hatta bunlardan 44'ü siyaset sahnesine 2010 yılından sonra adım atmış.

30 KİŞİ YETERLİ

Siyasi partiler kanununa göre partiye üye olma yeterliliğine sahip 30 Türk vatandaşı bir araya geldiğinde bir siyasi parti kurabiliyor. Siyasi partinin adı, genel merkez adresi, kurucuların bilgileri ve parti tüzüğü ile programının İçişleri Bakanlığına verilmesiyle parti tüzel kişiliğini kazanıyor. Ancak seçimlere girebilmek için 41 ilde ve bu illere bağlı ilçelerin 3'te birinde teşkilat kurması ve seçimlerden en az altı ay önce büyük kongresini yapmış olması gerekiyor.

TROÇKİZMDEN SEKÜLERİZME

Bu siyasi partiler muhafazakarlıktan liberalizme, milliyetçilikten kemalizme, turancılıktan sekülerizme, marksizmden troçkizme, yeşil siyasetten kürt milleyetçiliğine farklı ideolojileri temsil ediyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.