Sosyal Medya

Güncel

BaÅŸbakan'dan net mesaj

Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşuyor.



Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamento Başkanı Martin Schulz ile açıklama yapıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Sayın Schulz'a darbe giriÅŸimi sonrası beklediÄŸimiz gür sesi duymadığımızı ifade ettik. Aradan geçen zaman içerisinde gerçekler ortaya çıkınca bu örgütün ülkemiz için ne kadar büyük bir tehdit olduÄŸu bugün daha iyi anlaşıldı. Avrupa Türkiye iliÅŸkilerinin büyük bir geçmiÅŸi var. 

"TERÖRLE MÜCADELE YASASINDA DEĞİŞİKLİK MÜMKÜN DEĞİL"

Geri kabul anlaşması ile ilgili gerçekleşmeyen maddeler üzerinde konuştuk. Şuan anlaşılamamış gibi görünen terörle mücadele yasasıdır. Türkiye terörün her türlüsüyle mücadele içindedir. Biz bunun sadece Türkiye değil dünyanın güvenliği ile de ilgili.

AB ile anlaÅŸamadığımız konu terörle mücadele yasasıdır. Bu kritik dönemde terörle mücadele yasası deÄŸiÅŸmez, terörle mücadele yasasında bir deÄŸiÅŸim yapmak asla bir katkı saÄŸlamayacağı gibi tehditi büyütecektir. Bu konunun geliÅŸen ÅŸartlar çerçevesinde ele alınmasının elzem olduÄŸunu ifade ettik.

Bunun dışında Avrupa ilgili yolculuÄŸumuzda her hangi bir kafa karışıklığı yaÅŸamadığımızı ifade ettim. Avrupa'daki bazı yetkililerin açıklamaları kamuoyumuzda rahatsızlık yaratıyor.

FETÖ'nün tehlikesini sayın Schulz'a anlattım. Bu örgüt küresel bir tehdittir. Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir tehlikeyi kendine has bir yöntemle bertaraf etmiÅŸtir.

Avrupa Parlamento Başkanı Martin Schulz'un açıklamalarından satır başları:

15 Temmuz darbe girişimine gerekli tepkiyi zamanında gösteremedik.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.