Sosyal Medya

Güncel

Musluklardan petrol aktı

Rusya’nın Chersky köyünde merkezi ısıtma sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 3 ton petrolün su şebekesine sızması sonucu musluklardan sıcak petrol geldi.



Rusya’nın doÄŸusundaki bir köyünde yaÅŸayanlar musluklarını açtıklarında musluktan sıcak su yerine sıcak petrol geldiÄŸini gördü. Chersky köyünde merkezi ısıtma sisteminde meydana gelen bir arıza sonucu 3 ton petrolün su ÅŸebekesine sızdığı bildirildi. Petrolün ÅŸu ÅŸebekesinin yanı sıra bölge yakınlarında bulunan nehri ve toprağı da kirlettiÄŸi kaydedildi. Yerel medyada yayınlanan görüntülerde, musluktan koyu renkte bir sıvı geldiÄŸi görülüyor. köyde yaÅŸayan Ivan isimli bir vatandaÅŸ, halkın yıkanamadığını musluklardan akan petrol-su karışımının vatandaÅŸların saÄŸlığını da etkilediÄŸini söyledi.
Su ÅŸebekesindeki petrolü temizlemeye çalışan yetkililer, soÄŸuk su musluklarında herhangi bir sorun olmadığı ancak vatandaÅŸların sıcak suyu içmeden önce kaynatmaları uyarısında bulundu. Olayla ilgili geniÅŸ çaplı soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Öte yandan, Chersky’de bu olaydan önce 24 saat boyunca elektrik kesintisi yaÅŸanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.