Sosyal Medya

Güncel

Kanlı Gaziantep gecesi çiftinden anlamlı karar

Gaziantep’te kına gecesi bombalı terör saldırısı nedeniyle kana bulanan Nurettin-Besna Akdoğan çiftinin düğünü ertelendi.



Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin, 56 kiÅŸinin öldüğü 92 kiÅŸinin yaralandığı bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Nurettin ve Besna AkdoÄŸan çiftinin, düğünü ileriki tarihe ertelendiÄŸini söyledi. 21 AÄŸustos Pazar günü evlenecek olan çiftin bir gün öncesi düzenlenen terör saldırısı nedeniyle suçluluk psikolojisine girdiÄŸini belirten Åžahin, “Biz önce psiko-sosyal desteÄŸe baÅŸladık. Gelin ve damat, ‘Bizim kınamızdan dolayı insanlar öldü' diyerek suçluluk psikolojisine girmiÅŸlerdi. Biz onlara bunun doÄŸru olmadığını anlattık. Sorunun kendileriyle ilgili olmadığını, terörün asker-sivil ayırmadan herkesi hedef aldığını söyledik. Burada uzman psikologlarımız var. Onlar gerekli desteÄŸi veriyorlar” dedi.

“EvliliÄŸi ileri tarihe attılar”

Åžahin, çiftin yas tutmak istemesi nedeniyle evlilik tarihini ileri attıklarını belirtti. Åžu an evlilikleri ile ilgili herhangi bir tarih bulunmadığını belirten BaÅŸkan Åžahin, “Evlilikleriyle ilgili süreçte aile çok yaralı olunca üzerinden zaman geçsin istiyor. Bunun zaman planlamasını kendileri yapacaklar. Biz yasımızı tutmak istiyoruz diyorlar. Aile büyükleriyle konuÅŸup nikahı birlikte sizin ÅŸahitliÄŸinizde gerçekleÅŸtirelim” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ziyaret ettiÄŸi gelin ve damadı kendisine emanet ettiÄŸini vurgulayan BaÅŸkan Åžahin, “CumhurbaÅŸkanımız, ilimizi ziyareti sırasında Besna-Nurettin AkdoÄŸan çifti ile de görüştü. Bana, ‘Sen onların ablasısın, onları sana emanet ediyorum’ dedi. Biz de bunun gereÄŸini yapacağız. Ailenin yaralıları var. YoÄŸun bakımda olanları var. Hafif yaralananlar var. Hafif yaralılar taburcu oldular. Aile, yaralılarla ilgileniyor” ifadelerini kullandı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.