Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün 12 milyar liralık mal varlığı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki'nin gündeminde FETÖ vardı.



Mehmet Özhaseki, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor, son dönemdeki gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda flaş açıklamalard bulundu.

Çevre ve Åžehircilik Bakanı Özhaseki, Kabinedeki deÄŸiÅŸiklik hakkında yaptığı açıklamada, "Bakanlıklar konusu bir takdir konusudur. Sayın BaÅŸbakan, yakın çalışacağı arkadaÅŸları kendisi takdir eder, CumhurbaÅŸkanına sunar. Bu konuda da takdirin nasıl geliÅŸtiÄŸini doÄŸrusu bilmem çok mümkün deÄŸil. Ben de herkes gibi basından öğrendim. Åžunu da söylemem lazım ki Türkiye gibi bir ülkede İçiÅŸleri Bakanlığı yapmak çok kolay deÄŸil." ifadelerini kullandı.

 

FETÖ'NÜN TAŞINMAZLARI

"Hazineye 2 bin 514 adet taşınmaz devredilmiÅŸ. Vakıflar tarafına devredilen var." diyen Çevre ve Åžehircilik Bakanı Özhaseki ÅŸunları söyledi:

Toplamda 12 milyar liraya yakın bir mal varlığı şu anda hazine adına, devlet adına, millet adına kayda girmiş gözüküyor."

 "Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi de 2 bin 83. Kanun Hükmünde Kararname yayınlanmadığı halde özel bir gayretle arkadaÅŸlarımızın kaçırmasını engelledikleri taşınmaz sayısı da bin 148 adet. Bütün bunların deÄŸeri kabaca, Maliye hazinesine devredilen taşınmazların 8,3 milyar lira, vakıflara devredilen 2,7 milyar lira, özel gayretle tespit edilenler 1 milyar liraya yakın. Toplamda 12 milyar liraya yakın bir mal varlığı ÅŸu anda hazine adına, devlet adına, millet adına kayda girmiÅŸ gözüküyor."


DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ ÇALIŞMALAR

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki çalışmalar konusunda da bilgi veren Çevre ve Åžehircilik Bakanı Özhaseki, "Ä°nsanlar oluÅŸturacağımız sitelere taşınsınlar, derme çatma evlerde oturmasınlar istiyoruz. Site mantığı doÄŸudaki insanın geleneksel yaÅŸamına aykırı gelebilir diye bir düşünce oluÅŸabilir. Öyle yerler hazırlıyoruz ki çok geniÅŸ caddeler, içerisinde yeÅŸil alanlar, balkonları çok geniÅŸ tutarak adeta otel gibi veya yatak odası gibi kullandıkları geniÅŸ balkonlar."ÅŸeklinde konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.