Sosyal Medya

Güncel

Taşgetiren: 15 bin öğretmen yanlışlıkla açığa alınmış!

"Oralarda bir yara kanıyor, duygusal travmalar yaşanıyor"



Star yazarı Ahmet TaÅŸgetiren, TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe giriÅŸiminin ardından FETÖ'ye yönelik baÅŸlatılan operasyonlarla ilgili olarak "Açığa alınan öğretmenlerden 15 bini göreve dönecek. Ne demek bu? 15 bin kiÅŸi yanlışlıkla açığa alınmış, demek. 15 bin. Bunların aileleri var, yakınları var. Ben biliyorum mesela, emekliliÄŸine bir yıl kalmış bir ilkokul öğretmeni açığa alındı. Nihayetinde dördüncü sınıfta 10 yaşında olacak olan çocuklara, dedeleri yaşındaki bu kiÅŸi nasıl bir FETÖ eÄŸitimi verecek, diye sorulamaz mı?" dedi.

Ahmet TaÅŸgetiren'in "FETÖ’cü tasfiyesi MaÄŸduriyetler" baÅŸlığıyla yayımlanan (1 Eylül 2016) yazısı şöyle:

"FETÖ’cü tasfiyesi”nin zorluÄŸu malum. En başından beri kurunun yanında yaşın yanması riski biliniyor. Hükümet çevreleri onun için “ince eleyip sık dokuma”nın altını çiziyorlar. Ama bizim mail kutularımız ya da telefonlarımız acılı sesleniÅŸlerden kurtulamıyor.

Bir problem var o alanda. Geçen gün yazdığım bir konu sebebiyle MÄ°T cenahından “250 bin kiÅŸi hakkında soruÅŸturma yürütülüyor, bunun yüzde 10’u hatalı olsa binlerce insan maÄŸdur olur” açıklaması geldi. Ä°yi de, bunu maÄŸdur olana nasıl anlatacağız?

Öyle bir haber: Açığa alınan öğretmenlerden 15 bini göreve dönecek.

Ne demek bu?

15 bin kiÅŸi yanlışlıkla açığa alınmış, demek. 15 bin. Bunların aileleri var, yakınları var. Ben biliyorum mesela, emekliliÄŸine bir yıl kalmış bir ilkokul öğretmeni açığa alındı. Nihayetinde dördüncü sınıfta 10 yaşında olacak olan çocuklara, dedeleri yaşındaki bu kiÅŸi nasıl bir FETÖ eÄŸitimi verecek, diye sorulamaz mı?  

Önümde bir mail var. Ankara’dan. Tanıdığım bir hanımefendi, ablasının beyi ile ilgili bir maÄŸduriyeti yansıtıyor. Kendisi de devlette, hatta üst düzey bir görevde, ama eminim devlet içinde ulaÅŸacağı bir makam olsa, bana yazmayacak. Ama böyle de bir tıkanma var demek ki. EniÅŸtesinin son görev yeri Malatya vali yardımcılığı, tutuklanmış, halen 20 kiÅŸinin yatabileceÄŸi ancak 47 kiÅŸinin konulduÄŸu koÄŸuÅŸta derdini anlatabileceÄŸi bir fırsatı bekliyor. 20 Eylül’e kadar görüş yok. Bayramda görüş yok. Ve bana ulaÅŸan maile göre bu zatın FETÖ ile hiçbir iliÅŸkisi yok.

İsterseniz biraz o mailden takip edelim olayı:

“Mehmet Åžamil Horasanlı... Cizre’de kaymakam iken, ilk hendek kazmalar baÅŸladığında terör operasyonlarında bizzat bulunmuÅŸ, birçok kez arabası kurÅŸunlanmış, kaymakamlık binası’nda bulunurken roketli saldırıya uÄŸramış. Terördeki mücadelesinden dolayı PKK’nın ölüm listesinde yer aldığı içiÅŸleri bakanlığı ve genelkurmay baÅŸkanlığı tarafından valiliÄŸe gönderilen özel yazıda belirtilerek özel koruma verilmesi gerektiÄŸi valiliÄŸe tebliÄŸ edilmiÅŸ. (O yazıda imzası olan korgeneral Ä°brahim YaÅŸar ÅŸu an jandarma genel Komutanlığı’na vekalet ediyor)

2015 yılı Eylül ayında Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar Malatya ValiliÄŸi’ne ziyaret için geldiÄŸinde “Burada Cizre’den gelen kaymakam bey çalışıyormuÅŸ, görüşmek tanışmak isterim, mücadelesini ve kahramanlığını bizzat iÅŸittim, takip ettim, 7 ay çalıştı ama o bölgede o ÅŸartlarda 7 ay çalışmak 7 yıl çalışmak gibidir” diyerek çalışmalarına ÅŸahitlik yapmış. 15 Temmuz darbe kalkışması olduÄŸu gece vali bey baÅŸkanlığında akÅŸamdan sabaha kadar görevinin başında bulunmuÅŸ, alınması gereken tüm tedbirleri alarak abdestini alıp ailesiyle helalleÅŸerek emniyet güçleri ile birlikte 7. Ana Jet Ãœssü Erhaç Havaalanı’na gidip, darbeciler yanında yer alan ve kargo uçakları ile inen 39 askeri personelin gözaltına alınması iÅŸlemlerine bizzat baÅŸkanlık etmiÅŸ.

Hazindir ki, bir dönem PKK’nın ölüm listesinde yer alırken ÅŸimdi FETÖ mensubu olmakla itham edilmiÅŸ ve hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin “tedbir amaçlı” denilerek gözaltına alınmış, aile, “sabırlı olalım nasılsa her ÅŸey anlaşılacak ve normale dönecek, bu vahim hatanın uzun sürmesi mümkün deÄŸil” ardından tutuklama gelmiÅŸ.

Mailde daha sonra ÅŸunlar kaydediliyor:

“Cezaevi ÅŸartlarını ne siz sorun ne biz söyleyelim. 20 kiÅŸilik koÄŸuÅŸta 47 kiÅŸi kalıyor, açık görüş yok, çocuklarıyla telefonda dahi görüştürmediler, içeriye Kuran-ı Kerim alınmasına izin vermediler, yastık battaniye vs gibi yaÅŸamsal ihtiyaçları temin edilmedi (dışardan almasına izin vermiyorlar, kantinde ise yoÄŸunluk nedeniyle satışı durmuÅŸ!!!) Bir yatakta 2 veya üç kiÅŸi yatıyor. Bayram süresince bugün itibariyle 20 Eylül’e kadar görüş yasağı var. SuçluluÄŸu sabit insanlar bayramda ailesiyle görüşebilecekken, tedbir amaçlı tutuklu bulunanlara yasak!!!”

Dünkü Akit’in “Okur postası” köşesinde, “Sayın CumhurbaÅŸkanıma” baÅŸlıklı destan gibi bir serzeniÅŸ mektubu var. Bir yardımcı doçentin FETÖ baÄŸlantısı iddiasıyla açığa alınma hikayesi anlatılmış aÄŸabeyi tarafından. “Sayın CumhurbaÅŸkanım lütfen kurunun yanında yaÅŸ yanmasın” diye bitiyor mektup.

Oralarda bir yara kanıyor. Duygusal travmalar yaşanıyor. Bence çok daha titiz olmak gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.