Sosyal Medya

Güncel

HAMAS: Uzlaşıyı reddediyoruz

HAMAS liderlerinden MusaEbu Merzuk İsrail'le sıcak bir uzlaşma olmayacağını açıkladı



Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail-Filistin barış girişimi kapsamında, İsrail ile sıcak uzlaşıyı kabul etmediklerini bildirdi.

Ebu Merzuk, cuma günü baÅŸlayan Cezayir ziyareti kapsamında düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°srail-Filistin barış görüşmeleri çerçevesindeki Mısır giriÅŸiminin henüz olgunlaÅŸmadığını belirterek, "CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklamalarından, Fetih Hareketi'nde birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanmasından sonra Filistinli gruplar arasında uzlaşısının gerçekleÅŸtirileceÄŸi, ardından Ä°srail'e barış vizyonu sunulacağı ve Kahire'nin taraflar arasındaki uzlaşıya ev sahipliÄŸi yapacağı anlaşılıyor." dedi.

''Ä°SRAÄ°L Ä°LE SICAK BÄ°R UZLAÅžIYI REDDEDÄ°YORUZ''

Hamas'ın Filistin uzlaşısı için sarfedilen her türlü çabayı desteklediÄŸini ve bu çerçevede çalışan herkese teÅŸekkürlerini sunduÄŸunu ifade eden Ebu Merzuk,"Ancak giriÅŸim kapsamında Ä°srail ile sıcak bir uzlaşıyı reddediyoruz. Bu baÄŸlamda atılacak her adım, topraklarımızı gasp eden düşmana karşı atılmalıdır." diye konuÅŸtu.

Filistin ve İsrail arasında sonuncusu 9 ay süren barış görüşmeleri, 2014'te bir netice alınamadan sonlanmıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlaması için geçen mayıs ayında bir girişim başlatarak çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.