Sosyal Medya

Güncel

Aclık grevi yapacaklar

HDP-PKK çizgisinde olan bir siyasi harekat ve sivil toplum örgütü Diyarbakır'da açıklama yaptı



HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin de katılımıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan siyasi temsilcilerden oluşan grup, basın açıklaması yaptı.

HDP, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Kongresi (KJA) adına bir açıklama yapan Hatip Dicle, açlık grevi eyleminin 5 Eylül'de 50 kişiyle başlayacağını söyledi.

Abdullah Öcalan ile 510 gündür görüşülemediği ifade edilen açıklamada, Öcalan'ın avukatlarının, ailesinin veya bir siyasi heyetin yüz yüze görüşmesine izin verilene kadar 50 gönüllünün açlık grevi yapacağı açıklandı.

Açıklamada, "Bu çerçevede; aramızdan 50 gönüllü arkadaşımız 5 Eylül tarihi itibariyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklardır" ifadeleri kullanıldı.

Tek taleplerinin Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılması olduğunu belirten siyasi temsilciler, "Bu doğrultuda öncelikle ilk çağrımız hükümetedir; bu talebimizin her açıdan; siyasi, hukuki, ahlaki, insani meşruiyetinin gözetilerek hemen yarın yerine getirilmesini diliyor ve bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.