Sosyal Medya

Güncel

Fransa Dışişleri Bakanından 'burkini' açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ülkesindeki burkini yasağını konuştu



Ayrault, Paris’te devam eden büyükelçiler konferansı sırasında France24 kanalının yayınına katılarak deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Burkini tartışmaları ile ilgili soru üzerine Ayrault, “Bu yöndeki tartışmalara müsaade ettiÄŸimiz zaman, imajımıza zarar veriyoruz. Bir hukuk devletine sahibiz. Danıştay çok açık bir karar verdi. Bu karar tartışmaları biraz yatıştırdı.” ifadelerini kullandı.

Ayrault, bir dışiÅŸleri bakanı olarak endiÅŸe içerisinde olduÄŸunu belirterek, Fransa’nın özgürlükler ve taşıdığı deÄŸerlerle bilindiÄŸini, ötekileÅŸtirici ve yasaklayıcı tavırlardan kaçınılması gerektiÄŸini söyledi.

Fransa’nın, problemlerini görmezden geldiÄŸi veya reddettiÄŸi zaman hiç bir sorunu çözemediÄŸini dile getiren Ayrault, buna en iyi örneÄŸin entegrasyona dair sorunlar olduÄŸunu kaydetti.

"Bu anlaşmanın devam etmesi zorunludur"

Ayrault, Suriye’deki geliÅŸmeler ve mülteciler sorunuyla ilgili bir soruya, “Meselenin kaynağına bakmak lazım, sorunun nedeni üzerine gitmek lazım.” ÅŸeklinde cevap verdi.

Fransa’nın barış görüşmelerinin yeniden baÅŸlaması için giriÅŸim baÅŸlatacağını ifade eden Ayrault, DAEÅž ve terörizm olduÄŸu müddetçe mültecilerin olacağını ve Avrupa ülkelerinin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiÄŸini bildirdi.

Ayrault ayrıca, mülteci krizi hakkında Türkiye ve Avrupa BirliÄŸi (AB) arasında imzalanan anlaÅŸmanın devam etmesi gerektiÄŸini, anlaÅŸmanın sorunları çözmeye yaradığını söyleyerek, “Geçen hafta Yunan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras ile görüştüm ve Çipras da bu anlaÅŸmayı destekliyor. Türkiye ile de konuÅŸmak gerekiyor. Bu anlaÅŸmanın devam etmesi zorunludur” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bakan Ayrault, Türkiye’nin Suriye’de DAEÅž’e yönelik askeri harekatına dair bir soru üzerine, “Türkiye DAEÅž’e karşı askeri harekata baÅŸladı ve bu olumlu bir ÅŸey. Türkiye terör saldırılarına uÄŸrayan bir ülke, Fransa’dan daha fazla, aynı zamanda sınırlarının bütünlüğünü saÄŸlamakla da haklı.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.