Sosyal Medya

Güncel

'Ateşkes söz konusu değil!'

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın G-20 zirvesinde, Ã‡in Halk Cumhuriyeti Devlet BaÅŸkanı, ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Rusya BaÅŸkanı Vladimir Putin, Japonya BaÅŸbakanı Åžinzo Abe, AB BaÅŸkanları, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşeceÄŸini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Åžu ana kadar hiçbir Avrupa ülkesinden baÅŸkan düzeyinde kimse ziyarete gelmedi. 

Türkiye eskisinden çok daha güçlüdür. FETÖ'nün planları boşa çıktı, pislik temizleniyor.

Sayın CumhurbaÅŸkanımız G20 için Çin'de olacak. CumhurbaÅŸkanımız 15 Temmuz'u ve FETÖ'yü anlatacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN G-20'DEKİ GÖRÜŞMELERİ

Cumhurbaşkanımızın yoğun ikili görüşme trafiği olacak. Bugün itibarıyla kesinleşmiş olanları sizinle paylaşmak istiyorum.

Programlar devam ediyor, muhtemelen bu sayı bir hayli artacak. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ile, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ile, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ile, Japonya Başbakanı ve AB başkanları ile görüşmeleri olacak, BM Genel Sekreterini kabul edecek. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya Şansölyesi ve İtalyan Başbakanıyla da dörtlü toplantı planlanıyor.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Fırat Kalkanı operasyonu. Darbe giriÅŸiminden 6 hafta sonra operasyon baÅŸlattık. Operasyonun amacı sınır güvenliÄŸimizi saÄŸlamak ve terörist unsurların temizlenmesi amaçlanmaktadır. Çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde bu harekat sürmektedir. 

Bunu, Suriye Kürtlerine karşı yapılan bir harekat gibi, Kürtlerin kazanımlarını engellemeye yönelik bir operasyon gibi yansıtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Türkiye'nin Suriye Kürtleri ile bir sorunu yoktur.

Türkiye'nin Türkiye'deki Kürtlerle, Irak'taki Kürtlerle, İran'daki Kürtlerle, dolayısıyla bölgedeki ve dünyadaki hiç bir Kürt vatandaşımızla ya da bölge insanı ile bir sorunu yoktur. Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır.

Operasyonun öncelikli amacı sınır güvenliğimizin sağlanması ve buradaki terör unsurlarının bütünüyle temizlenmesidir. Zaman zaman özellikle Amerikalı yetkililerden, Türkiye ile PYD ve YPG terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez.

"PYD İLE ANLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

PYD ile anlaşma falan söz konusu değil. PYD, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu yapıyla, bu örgütle, bunun o koluyla bu koluyla herhangi bir ilişkisi, anlaşması, vesairesi söz konusu değildir.

ATEŞKES AÇIKLAMASI

Halep'te masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. Bayram gelmeden burada bir ateşkes için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinden bir organizasyon var. G20'de bu da muhataplarla masaya yatırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.