Sosyal Medya

Güncel

AB Komisyon üyesi: AB üyeliği Erdoğan'dan sonra

BB Komisyon üyesi Günther Oettinger Bild gazetesine demecinde Türkiye'nin AB'ye Erdoğan'dan sonra mümkün olacağını söyledi.



Bild gazetesine demeç veren AB Komisyonu'nun dijital ekonomiden sorumlu Alman üyesi Günther Oettinger, "AB konusu Türkiye için büyük olasılıkla ErdoÄŸan sonrası bir konu olacak" diye konuÅŸtu. Oettinger, "hâlihazırdaki ÅŸartlar altında bir üyeliÄŸin gelecek on yıla kadar gerçekçi olmadığı" görüşünde olduÄŸunu kaydetti. Hristiyan Birlik Partili Günther Oettinger yine de Türkiye'nin Avrupa BirliÄŸi için jeostratejik ve ekonomik bakımdan önemli bir ülke olmaya devam edeceÄŸine dikkat çekti, iyi iliÅŸkilerin önemli olduÄŸunu belirtti.Oettinger, Türk hükümetinin vize muafiyetinin Ekim ayına kadar yürürlüğe girmesine yönelik talebini de deÄŸerlendirdi.

Bild gazetesine verdiÄŸi demeçte Oettinger, Ankara'nın vize muafiyeti için gerekli tüm ÅŸartları yerine getirmediÄŸini söyledi. AB Komisyonu Ãœyesi, "Özellikle de terörle mücadele yasasında deÄŸiÅŸikliÄŸe gidilmesine yönelik, tarafımızca bir indirim (esneme) yapılması mümkün deÄŸil. Bizim için hukuk devleti ve doÄŸruluk, hızın önünde gelir" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Günther Oettinger, Türkiye'nin yasada deÄŸiÅŸikliÄŸe gitmek için daha fazla zamana ihtiyacı varsa, bunu böyle kabul edilmesi gerekeceÄŸini de sözlerine ekledi.

Türkiye, vize muafiyetini, AB ile varılan mülteci anlaÅŸmasının bir gereÄŸi olarak kabul ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.