Sosyal Medya

Dünya

ABD, PYD yerine SDG ismini kullanıyor

ABD'nin başlatılan Cerablus operasyonu sonrasında PYD için Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanması dikkat çekiyor.



ABD'nin başlatılan Cerablus operasyonu sonrasında PYD için Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanması dikkat çekiyor.

Türkiye'nin öncülüğünde Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan operasyon sonrasında ABD, PYD konusunda değişik bir yola baş vurdu.

ABD SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ

PYD'nin Fırat'ın batısından çekildiğini ifade eden ABD, bu tarz açıklamalarında PYD yerine SDG ismini kullanmaya başladı. Bu adımlla PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin meşrulaştırılması ve Türkiye'nin zor duruma düşürmek hedefleniyor.

SDG NEDÄ°R?

Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Türkmenleri bir araya gelmesinden oluÅŸan SDG'nin başını PYD çekiyor. 

SDG her ne kadar DAEŞ'le mücadele için "ortak operasyon gücü" olarak ifade edilse de bu gerçeği yansıtmıyor. Bölgede her etnik grubun farklı ajandalar çerçevesinde hareket etme eğiliminde olduğu gözleniyor.

PYD SDG'NÄ°N ARKASINA SAKLANDI

Fırat Kalkanı operasyonun başlamasının ardından PYD'nin SDG'nin arkasında saklandığı görülüyor. Türkiye ve ÖSO'nun operasyonları sonrasında sıkışan PYD'lilerin kendi üniformları yerine sahaya SDG üniformasıyla çıktığı belirtildi.

SDG'YLE ÇARPIYOR İZLENİMİ

ABD'nin son açıklamalarında PYD yerine SDG ismini tekrarlamasıyla, Türkiye'nin sözde SDG'yle çarpıştığı izlenimini oluşturmaya çalışıyorlar.

 

Kaynak: Haber 7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.